1,5 kg mleté maso
150 dg kuřecí jatýrka
4 vejce
sůl
pepř
5 stroužků česneku
tvrdý plátkový sýr
4 lžíce strouhanky
1 dcl oleje
1 opravdu velká cuketa
Cuketu rozkrojíme podélně a vydlabeme vnitřek. Ten zbavíme semen a měkkou dužinu umeleme a vmícháme do mletého masa.
Jatýrka na oleji orestujeme, aby byla pevná, nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Přidáme vejce, koření a sůl, pokud se nám zdá směs řidší, přidáme trochu strouhanky.
Touto směsí naplníme cuketu. Navrch masa položíme cikcak plátky sýra, maso drží lépe pohromadě.
Pečeme asi 1,5 hodiny. Necháme vychladnout a krájíme na plátky. Podáváme se zeleninou a chlebem, ev. podáváme teplé s bramborovou kaší.
Pozn.: množství masa vystačilo na dvě poloviny jednoho Zeppelína, jinak se těm mým cuketám nedá říkat.
Experimentovala Jana Macůrková
Neudrží to pohromadě ta cuketa? Vždycky se bojím, když se to dlouho peče, že ten sýr spálím. Musela bych najít něco mini, ať to nejím tejden..
Kupodivu se to nespálilo, a drželo to hezky pohromadě. Bylo nás na to více, takže za večer se to skoro snědlo, (jedna polovina, druhá byla odložena do mrazáku a upečena za týden) a prý to bylo nejen dobré, ale hlavně štavnaté.
A už si zase Bramboračka dělá co chce. Měšla jsem tam sice čas na ráno, ale protože vím, že čas Bramboračka nerespektuje, tak jsem to chtěla dát večer, jako obvykle. A ejhle, ono to tam najednou spadlo samo….
Po hodině a půl by musel být ten sýr ouplně černý. Pravda, nepíšeš na jakou teplotu to v troubě bylo
Já ti teplotu těžko prozradím, ne že bych nechtěla, ale mám PB sporák (jak jinak na vesnici, kde není plyn a elektřinu jsme nechtěli, když v zimě vypadne proud, tak si neuvaříš ani to blbý kafe). Takže tak nějak chvilku na hodně, potom ztlumit, přikrýt druhým pekáčem a pomalu péct, až je to hotové. potom jen na chvilku odklopit a dopéct.
Jo táááák, to tam totiž nepíšeš, že může být přikryto. 😉