(2337) Plněná cuketa

1,5  kg mleté maso
150 dg kuřecí jatýrka
4 vejce
sůl
pepř
5 stroužků česneku
tvrdý plátkový sýr
4 lžíce strouhanky
1 dcl oleje
1 opravdu velká cuketa
Cuketu rozkrojíme podélně a vydlabeme vnitřek. Ten zbavíme semen a měkkou dužinu umeleme a vmícháme do mletého masa.
Jatýrka na oleji orestujeme, aby byla pevná, nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Přidáme vejce, koření a sůl, pokud se nám zdá směs řidší, přidáme trochu strouhanky.
Touto směsí naplníme cuketu. Navrch masa položíme cikcak plátky sýra, maso drží lépe pohromadě.
Pečeme asi 1,5 hodiny. Necháme vychladnout a krájíme na plátky.  Podáváme se zeleninou a chlebem, ev.  podáváme teplé s bramborovou kaší.
Pozn.: množství masa vystačilo na dvě poloviny jednoho Zeppelína, jinak se těm mým cuketám nedá říkat.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2337) Plněná cuketa

  1. lakysa22 napsal:

    Neudrží to pohromadě ta cuketa? Vždycky se bojím, když se to dlouho peče, že ten sýr spálím. Musela bych najít něco mini, ať to nejím tejden..

  2. Macůrková Jana napsal:

    A už si zase Bramboračka dělá co chce. Měšla jsem tam sice čas na ráno, ale protože vím, že čas Bramboračka nerespektuje, tak jsem to chtěla dát večer, jako obvykle. A ejhle, ono to tam najednou spadlo samo….

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Po hodině a půl by musel být ten sýr ouplně černý. Pravda, nepíšeš na jakou teplotu to v troubě bylo

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..