(2338) Polévka z kachních žaludků s noky

400 g kachních žaludků
petrželka nebo libeček
polévková zelenina – mrkev, petržel

Noky: recept č. 2265
ty si uvaříme zvlášť a vložíme do hotové polévky

Žaludky očistíme  dáme vařit do mírně osolené vody. Vaříme cca 1 hod, až jsou měkké.
Poté přecedíme, žaludky překrájíme na menší kousky. Vrátíme do polévky a přidáme zeleninu nakrájenou na menší kousky nebo nastrouhanou nahrubo.
Povaříme až je zelenina měkká, ale ne rozvařená.
Přidáme noky – ty si uvaříme zvlášť, aby polévka nebyla mléčně zabarvená, a petrželku nebo najemno nakrájený libeček.
Pozn: polévku s noky jsem udělala, protože tu kdosi pochyboval o tom, že to nejde. Někdo takhle zvlášť vaří i nudle do polévky.
Já střídám nudle nebo právě noky.

Polévku vařila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2338) Polévka z kachních žaludků s noky

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    No, jenze ja bych ty zaludky sezpapala a v poblifce by bylo houbelec.

  2. Jiřina napsal:

    Já nudle do polévky vařím vždycky zvlášť. V mládí maminka nudle vařívala v polévce, já nikdy ne, ale to záleží na zvyku. Z kachních žaludků jsem polévku vařila málo, protože tady mají pořád jen kuřecí žaludky. A co se týká noků, ty používám hodně, můj děda moc nudle nemusí, pořád chce noky, nebo kapání. Tak ať je klid v rodině, mně je to jedno. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..