400 g kachních žaludků
petrželka nebo libeček
polévková zelenina – mrkev, petržel
Noky: recept č. 2265
ty si uvaříme zvlášť a vložíme do hotové polévky
Žaludky očistíme dáme vařit do mírně osolené vody. Vaříme cca 1 hod, až jsou měkké.
Poté přecedíme, žaludky překrájíme na menší kousky. Vrátíme do polévky a přidáme zeleninu nakrájenou na menší kousky nebo nastrouhanou nahrubo.
Povaříme až je zelenina měkká, ale ne rozvařená.
Přidáme noky – ty si uvaříme zvlášť, aby polévka nebyla mléčně zabarvená, a petrželku nebo najemno nakrájený libeček.
Pozn: polévku s noky jsem udělala, protože tu kdosi pochyboval o tom, že to nejde. Někdo takhle zvlášť vaří i nudle do polévky.
Já střídám nudle nebo právě noky.
Polévku vařila Jana Macůrková
No, jenze ja bych ty zaludky sezpapala a v poblifce by bylo houbelec.
Já jich taky vařím raději víc…🙂🙂🙂
no, snědla bych jich teda víc…já se taky pokaždý musím mlátit přes ruce, aby v polívce nějaký zbyly…
Já nudle do polévky vařím vždycky zvlášť. V mládí maminka nudle vařívala v polévce, já nikdy ne, ale to záleží na zvyku. Z kachních žaludků jsem polévku vařila málo, protože tady mají pořád jen kuřecí žaludky. A co se týká noků, ty používám hodně, můj děda moc nudle nemusí, pořád chce noky, nebo kapání. Tak ať je klid v rodině, mně je to jedno. 🙂
Jiřinko, šup do Tesca, tam je mají .