2 hrnky cukety nahrubo nastrouhané
1 hrnek nakrájené cibule
1 hrnek nahrubo nastrouhané uzeniny
1 hrnek oleje
česnek v množství více než malém
1 – 2 hrnky hladké mouky podle potřeby
sůl
pepř
4 celá vejce
Všechny suroviny promícháme, rozetřeme na pečící papír nebo na vymazaný s moukou vysypaný plech a pečeme do červena.
Pozn: buchta je velice jedlá, jen ji to chce nechat trochu vychladnout. Jinak je nutná lžička…..
Recept mám od Vlastikovy sestřenice Jarky ze Šťáhlav
Takze tak trochu cuketova gugla…
Bez majoránky, ale s cibulí.
TAhla buchta má i jednu výhodu – jdou použít i jiné druhy dýňulí – máslová, mexická (kulatá oranžová) ap. Já do ní zpracovala skoro všechno, co nebylo úplně zralé, když jsme likvidovali políčko s dýněmi.
Proč uzeninu? Nebylo by lepší uzené?
Jinak já ráda cuketu i do perníku, ale ne každému to chutná.
Můžeš dát v podstatě cokoliv, uzeninu (já měla obyčejný kuřecí junior), zbytky uzeného masa. Uvažovala jsem o anglické, ta by tomu dala chuť, ale i šťávičku z rozpečeného sádla. On by asi šel i jen špek. Takže prostor pro experimentování opravdu velký. Nabídla jsem kousek Petrovi Zemanovi a jen mu zasvítila očička..
A nepotřeboval k tomu půl kila pálivých papriček? 🤣
Já je doma nemám, tak jedině, když došel domů, že si dal ze svých zásob, aby neměl feferonkový absťák!🤣🤣🤣
Myslím, že cuketový perník tu někde je – ano, je to recept už historický – 303.
Je to možné, já to kvůli tomu nepsala …. jen jako příklad 😉
Já to dělala zrovna včera. Recept mám jako Cuketová sekaná, ingredience jsou stejné, mám tam ještě strouhaný tvrdý sýr a poměr potravin je trošičku jiný.
Hned to zmizelo z talířů.
Já jsem sice na sladké, ale tento koláč bych taky mohla. Vypadá moc pěkně a dobrý bude určitě. 🙂