3 vejce
9* dkg polohrubé mouky
9* dkg krystal cukru
Vyšleháme bílky a přidáme část cukru
Žloutky vyšleháme se zbytkem cukru. Vpravíme do nich postupně vyšlehané bílky a mouku.
Pečeme ve formě 25 cm.
* – opraveno
Krém
1 pomazánkové máslo
1 šlehačka 33%
cukr mletý dle vlastní volby
1 ztužovač šlehačky
Vše vymíchat.
Ostružiny
Povařit s přiměřeným množstvím vody a cukrem.
Přecedit.
Dokončení
Korpus pokropit vývarem z převařených ostružin.
Potřít krémem. Cukrářským sáčkem vytvoříme krémem okraj. Dát převařené ostružiny.
Želé
Použít dortové želé od fy Otker dle návodu do vývaru z ostružin a polít ostružiny.
Pekla Babča Helča
Ahoj , mě to láká, láká , láká . Ale jsou ty ingredience na korpus správné?
Je to taková jemná vaječná omeleta ? Neznám 🤔
Je to tak, jak mi to Babča Helča poslala. Já to jen stáhla.
Jenže když to jakoby nesedí , tak kdo se do toho pustí ?
Jinak zajímavý recept a s mascarpone ještě lepší
Přečetla jsem si asi 5x a nevím, co ti na tom nesedí. Asi čteme každá něco jiného.
Pokud se budeš řídit svými recepty s čísly : 136, 255, 1828 a 2228 například , tak pochopíš , co mě zde trápí . Je to množství mouky na 3 vejce . Nic víc v tom není
Pro Věru – mám recept na roládu zcela bez mouky. Takže pokud je sníh hodně tuhý, tak 3 dg stačí.
Jani , ano , to je bílková roláda , není dort. . Vlákno už nejde .
Já si každého receptu vážím , ale u některých , než bych pekla – vařila , se raději chci ujistit , že to tak bude fungovat a další podrobnosti
Měla bys asi pochopit, že není v mých ani Heleninývh silách vyzkoušet všechno, co pošlete. A jak to pošlete, tak to uveřejňujeme. Jestli tak si napiš Babče Helče, ať ti to ujasní. Jinak občas něco vyzkouším, co mne zaujme ve vašich receptech, ale jak sama uvidíš, ne vždy to je to, co jste si myslely a co jste si pod tím asi představily (viz zítra nebo pozítří).
a proč byste to měly s Helou zkoušet? Snad to ti,co to posílají,zkusili a kdyby to nebylo košer, tak to nepošlou…teď jsi mne teda překvapila….ale kdo to zkusí, tak UPB nebo ne?
Myslím, že těch UPB je tady docela dost a to nejen ode mě a Haderach, ale od spousty z vás dalších.. Nebo se to zdá málo?
já ti rozumim, občas někdo napíše něco,co myslí jinak nebo se prostě upíše… 😉 případně je to jak s tichou poštou, slyšíš něco jinak nebo ti něco vypadne… tak s eprostě poučena krizovým vývojem, zeptáš…. (a někdy i s vědomím, že budeš za kverulanta nebo za blbce 😉 )
Já možná počítám blbě, ale u piškotu platí 1 vejce = 1 lžíce cukru = 1 lžíce mouky.
A 1 lžíce mouky = 10 g.
Takže 3 lžíce = 3 deka, ne?
Nevím , tento tvůj poměr neznám … na roládu by to asi šlo , fakt nevím . Jen jsem se chtěla ujistit o poměrech . Nic víc v tom nebylo . Já se raději zeptám
Moje máma mě učila 6 vajec, 6 lžic cukru, 8 lžic mouky. Pekla dorty často. Já teď dělám 6:6:6, ale mouky dávám hooodně vrchovatý lžíce a cukru taktak rovný. Proto si myslim, že těch třicet gramů stačí, když se dobře ušlehá. Nakonec, piškot si každý může udělat po svým. Myslim, že tady jde spíš o ten vršek.
A tak nějak nevim, proč se tu skoro hádáte. Já myslim, že Věra vznesla dotaz a Babča Helča k tomu může napsat svoje…
Asi se půjdu podívat, jestli ještě zbyly ostružiny. Včera jsem trhala na pudink (tříbarevnej, heč!) a moji muži se oblizovali! 🙂
A kde mame UPB, co?
Dělávala jsem z piškotů, želé bylo ze šťávy z kompotu, tunu šlehačky na to …. děti to milovaly.
Jen já osobně bych dala normální máslo a nepoužila ztužovač šlehny, páč by to bylo stejně za pár minut sežpapáno 🤣🤣
Babče Helče díky za připomenutí recepísku, který jsem dost často dělávala 👍👍👍 (z piškotů)
Děvčata, teprve dnes jsem se dostala do Bramboračky. Zjistila jsem, že Jana už zveřejnila můj recept. Vidím – 16 komentářů. No bezva. Všem se omlouvám, protože se mi tam opravdu vloudila zásadní chyba. 3 Dg mouky a cukru jsou na 1 vejce. Takže v tomto receptu mělo být 9 Dg mouky a 9 Dg cukru. Ještě jednou se omlouvám. Ale na druhou stranu je vidět, že Vás hned tak něco nedostane. 🙂 A na piškotovou roládu dávám na 1 vejce 1 polévkovou lžíci mouky, 1 polévkovou lžíci cukru.
Jdu to opravit, není to žádný problém, to se stane.
Díky.