Přišl čas, kdy jsem se podívala do foliovníku. A tudíž čas, kdy je nutné zpracovat poněkud větší množství kapií, Celkem zatím 8 velkých sklenic. Jenže já nemám ráda špičky a konce od stopky. A tak došlo na lečo s kapií.Odřezky z kapií
rajčata (musela jsem dokoupit 5 velkých rajčat)
1 menší kulatá dýňule
2 velké cibule
olej, sůl
Pozn: na fotografii je polotovar připravený k zavaření.
Jana Macůrková
ty jsou nádherný,já bych z nich udělala paprikovej protlak, hustej dobrej, na omáčky a do gulášů je skvělej….pěkně je opéct a z těch pečenejch..ta chuť, to je nebe v hústech….
Ale to je dobrý nápad👍 Teď budou v Lidlu kapie v akci , tak nebudu dělat ajvar, ale zkusím čistou paprikovou pastu 😎
V Zeměkouli🌍 mají prpiky i rajčata po 25,- za kilo. Jsem zvédavá, jestli dorazej…
To bych se vůbec nerozpakovala, jestli máš zeměkouli poblíž. Já ne.
Pošli recept na tu pastu. mohu vyzkoušet, paprik je hafo. Jinak ajvar jsem si nechala přovézt dcerou z Chorvatska.