Co s ním? Děvčata poraďte!

Poněkud se mi urodilo hroznové víno. Víno nepiju, takže nakládat a to ani na burčák nebudu, ale co s tím?
Kuličky jsou drobnější (jde zřejmě o nějaký druh ryzlinku), je  sladké, ale je ho moc.
Máte některá nějaký osvědčený recept , jak tuhle pohromu využít?
Pozn: pokud byste některá chtěla, tak koncem příštího týdne je k dispozici.

Děkuji všem za rady, Jana Macúrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

25 komentářů: Co s ním? Děvčata poraďte!

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    No, muj napad uz mas…jinyho me nic nenapada.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Zeptala jsem se Googla. Stava, sirup, dzem … a ROZINKY! Susis svestky? Prihod vino…

  3. Francizska napsal:

    Nevím, co s tím. Moje slovenská kolegyně ho jedla. Na můj dotaz, co děláte s pecičkami. No, my je plujem.
    Ale máš to nádherné. Gratuluji.

  4. Vera M. napsal:

    Já bych v tomto případě asi přece jen založila na víno .
    Kvůli těm pecičkám. Dělá se i z vylisované šťávy. Nevadí , že ho nepiješ.
    Podaruješ děcka . Moje by se nezlobily , kdyby obdržely domácí víno .
    Jsem zvědavá , co řeknou na ostružinový likér.
    Taky ho nepiju a udělala jsem pro ně. Na Vánoce obdrží .

  5. BOYE napsal:

    Já bych odšťavnila. Do vína bych nešla, protože jsme to zkusili a za nic to nestálo. tady je na to blbý podnebí a víno není dobrý. Ale zkvasit a vypálit, by asi šlo. Ale mošt vítězí.
    Nám se to podařilo sníst (vosy pomáhaly vostošest)…

  6. lakysa22 napsal:

    Já udělala džem předloni – dva druhy – se slupkama, bez….nic moc, po troškách do čaje..a ani barva není moc pěkná. Nejlépe sníst, je zdravé..

  7. Francizska napsal:

    Jani, víno fakt parádní. Jak to děláš? U vás máte chladněji, nám se takové nedaří. Dáš foto i s hlavou? To bude nádhera.

    • Macůrková Jana napsal:

      Tohle víno má dlouhou a exotickou historii: můj tatínek dostal v roce 1966 celkem 4 hlavy od nějakého kamaráda z Moravy. 2 se vůbec neujaly a 1 zašla rok po zasazení. Poslední byla na svém místě 2 nebo 3 roky a poté byla zavalena plným trambusem i s vlekem naloženým pískem. A pod tím pískem také zůstala.
      V roce 1984, když jsme předělávali plot nad chalupou, tak jsme dobrali poslední zbytky písku a víno obrazilo. Od té doby tvrdím, že vinná réva je největší plevel. Přesadili jsme ho nad ohniště, aby udělalo živý plot a od té doby plodí jako vzteklé. Někdy si na něm tedy smlsnou ptáci, ale to nám zase tak moc nevadí. Podle určení by to snad měl být vlašský ryzlink. Letos úroda překonává všechny předchpzí, odhadem je na něm opravdu tak na 30 kg , hroznů. Uvidíme. co s tím, ale asi zkusím trochu těch hrozinek a trochu sirupu,lis na ovoce mám, tak to pomelu a vylisuji.

  8. IvaC napsal:

    Dělala jsem z vína kompoty, někdy přidala skořici, hřebíček, někdy pár sušených švestek, někdy šipky, spíš pro barvu , prostě různě.Moje velmi dospělá dcera to chce i dnes a moc na to vzpomíná.

  9. IvaC napsal:

    Ještě jsem si vzpomněla, že maminka dělávala dost často pudink s piškoty a hroznovým vinem do velké mísy a my dětí z ni tu dobrotu ujídaly.

  10. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Udělej dobrý skutek a část rozdej dětem, příbuzným, známým, sousedům. Já osobně taky nejraději čerstvé hrozno.

  11. sharka.68 napsal:

    kolik kilo toho máš? od 30 kg se to vyplatí odvézt do pálenice- vínovice je dobrá kořalka…

    • Macůrková Jana napsal:

      To je přesně to, co nechci. U nás to nikdo nepije a dávat peníze za něco, co .nepotřebuji? Jak jsem psala výše – víno ani destiláty neeee…..Takže už jsem vyzkoušela recept od Inky a vypadá docela hezky, tak bude po lžičkách do čaje. Teď dělám něco podobného z bezinek a rakytníku. Ten je sice za trest (to trhání, (i když mám beztrný) a tak se zpracuje další. A jak dosuším švestky, tak zkusím rozinky.

  12. sharka.68 napsal:

    no,když se sem nesmí dát odkaz,tak si vygůglete vinný rosol..je to dobrota….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..