(216) Klobáska s gratinovanými kedlubny

Nechcete už zase brambory?  Zkuste místo nich kedluben:

4 větší kedlubny (já použila jednu Gigant)
kousek másla,
olej,  sůl, špetka grilovacího koření
ajvar

Pekáč vymažte kouskem másla nebo olejem. Kedlubny oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 – 1,5 cm. Zakápněte olejem a lehce posypte oblíbeným kořením. Pečte asi 30 minut doměkka.
Klobásku stočte do kroužku, zpevněte špejlí a klasicky na oleji opečte do růžova.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (216) Klobáska s gratinovanými kedlubny

  1. BOYE napsal:

    Ty mi dáváš! Na vinnou už mám chuť několik dní! Jen odmítám průmyslově balenou a rovněž odmítám v tomhle počasí jezdit do masny, potažmo kamkoli. Obloukem se vracím k „cacíkům“. Na moje chutě je to více než dostatečná náplast…

  2. Katyp50 napsal:

    Vinnou klobásu miluju. Ovšem v létě? Tak to bych asi neriskovala. To si nedám ani saláty jako přílohu…… někdy z kraje července jsem dostala hříšnou chuť na bramborový salát a řízek, tak jsem si to prostě dala. No a pak jsem skoro 2 dny nevyjela, zato váha se snížila cca o 2 kg a zadní partie byla delší dobu zdobena vysezeným kruhem.
    Mám jí ráda i smaženou v trojobalu nebo kousky klobásky napíchané jako špízy a proložené zeleninkou a kousky další klobásky. Také vymačkaný obsah smíchám s trochou v mléce namočené housky (jenom maličko), přidám vejce a koření a vytvořím karbanátky nebo náplň třeba do vydlabané malé cukety. Mňáááááám. I k tomu ty tzatziki jsou fantastické. Lze i jako smažené karbanátky v trojobalu nebo bez něj.
    Kedlubny mi nikdy nechutnaly, takže toto zkoušet určitě nebudu. Kedlubny ani ředkvičky nejím. Ani nevím proč. Prostě mi to nechutná.

  3. Katyp50 napsal:

    Já mám dokonce někde recept na domácí vinnou. Tu dělá kamarádka a je vynikající.

  4. Jana Macůrková napsal:

    Na Proženy jsu ovocné knedlíky ze 3 surovin – ale ať počítám jak počítám -ovoce, krupička, tvaroh – kde mají máslo a cukr? A to už je 5 a ani o jednu méně…

  5. Devětapadesátka napsal:

    Nebudeš mě mít ráda, ale gratinování je zapékaní pod něčím – pod sýrem, bešamelem…
    Slovo gratinování vzniklo z francouzského gratter (seškrabovat, škrábat), protože gratinované pokrmy, resp. přípečky se vyškrabávají z pekáčku…. A tyhle kedlubny se určitě nevyškrabávají ?

  6. 60anda napsal:

    Kedlubny miluju a vyzkouším a napadá mě, co kdyby se naskládaly na sebe, zalily smetanou a daly zapéct jako brambory?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..