1 kg mladé kančí kýty
sůl
vejce
strouhanka
pepř
olej nebo sádlo na smažení
Dostala jsem od švagra kýtku z mladého divočáka. Nakrájela jsem ji na tenčí plátky napříč vláknem, naklepala, nasolila, opepřila, s tím, že udělám steaky.
Ale plátků masa bylo docela dost, tak jsem zkusila další 2 plátky usmažit v klasickém trojobalu.
Chce to hodně naklepat a nechat opepřené asi 1/2 hodinky ještě odpočívat. Poté obalit v klasickém trojobalu a velice pomalu smažit na sádle nebo na slunečnicovém oleji.
Příloha bramborová kaše, opečený nebo šťouchaný brambor, americké brambory, jak kdo rád.
Pozn: Vlastik se poručil ty steaky, ale po ochutnání řízku rád vyměnil jeden steak za řízeček.
Experimentovala Jana Macůrková
Tak už jsem pohladila auto a odeslala vnoučata uase na chvíli k rodičům. A můžu se věnovat něčemu dalšímu.
Hm, v Praze zije divocaku nekolik stad, jdu shanet flintu.
My je tady taky občas potkáváme, naštěstí jsme je ještě netrefili (autem). Ale pokud máš velký mrazák, zkus ProZvěřinu.cz.
Jo a četla jsi ten článek, jak divočáci terorizují Řím? ten byl hustej….
Mrazak narvanej k prasknuti … a „nekdo“ mi do nej prihodil jeste kralika. 🤣🤣🤣
Ale vžyť jsem ti říkala, že je maličkej….tak mu dej místo mrazáku zateplenej pelech v podobě trouby….
Dam, ale o vikendu. 😋