(2356) Řízek z divočáka

1 kg mladé kančí kýty
sůl
vejce
strouhanka
pepř
olej nebo sádlo na smažení
Dostala jsem od švagra kýtku z mladého divočáka. Nakrájela jsem ji na tenčí plátky napříč vláknem, naklepala, nasolila, opepřila, s tím, že udělám steaky.
Ale plátků masa bylo docela dost, tak jsem zkusila další 2 plátky usmažit v klasickém trojobalu.
Chce to hodně naklepat a nechat opepřené asi 1/2 hodinky ještě odpočívat. Poté obalit v klasickém trojobalu a velice pomalu smažit na sádle nebo na slunečnicovém oleji.
Příloha bramborová kaše, opečený nebo šťouchaný brambor, americké brambory, jak kdo rád.
Pozn: Vlastik se poručil ty steaky, ale po ochutnání řízku rád vyměnil jeden steak za řízeček.

Experimentovala Jana Macůrková

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2356) Řízek z divočáka

  1. Macůrková Jana napsal:

    Tak už jsem pohladila auto a odeslala vnoučata uase na chvíli k rodičům. A můžu se věnovat něčemu dalšímu.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Hm, v Praze zije divocaku nekolik stad, jdu shanet flintu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..