Větší švestky
vařené brambory
hrubá mouka
sůl
vejce
Nebo odpalované těsto
marcipán
Připravíme si bramborové nebo odpalované těsto.
Švestky vypeckujeme a na místo pecky vložíme kuličku (lehce ji sploštíme) z bílého marcipánu.
Takto vylepšené švestky balíme do těsta, vaříme asi 10 minut. Podáváme s mákem, tvarohem nebo jen s cukrem, polité máslem nebo sádlem.
Recept jsem pouze zahlédla v televizi, připravoval ho jeden s výborných kuchařů a tak jsem vyzkoušela. Ten marcipán dá knedlíku zajímavou chuť, mandle trochu připomínají chuť jader ze švestkových pecek. Omlouvám se za fotku, ta pecka mi trochu odjela na okraj knedlíku a nezůstala , mrcha, po ozkrojení uprostřed.
Vyzkoušela Jana Macůrková
Švestkové knedlíky můžu vždycky, ale mám je ráda s mákem a polité máslem. Sbíhají se mi sliny jen se na to dívám. A že je pecka trochu mimo, mi vůbec nevadí. 🙂 🙂
Dala bych si,mňam…