Je dobré mít švagra myslivce.
1 kg kančí kýty
pepř
sůl
drcená šalvěj
olej
Kančí kýta byla nakrájena napříč vláknem na slabé plátky, část usmažena jako klasický řízek a část osolena, opepřena, lehce posypána drcenou šalvějí. Nechala jsem asi 2 hodiny odležet a poté pomalu opekla na oleji.
Podáváno s americkými bramborami.
Připravila Jana Macůrková
Nebylo by to lepsi jako minutka-rychlovka? Teda … pokud to nebyl otec rodu (myslim vekove).
Blízký příbuzný se sojčím pírkem za kloboučkem je terno. Vzpomínám na časy minulé , kdy bývala zvěřina častým obohacením jídelníčku. Mladý kanec míval rychlý konec – minutky na různé způsoby. Starší kusy podle věku – buď pečínka, nebo omáčka. Ovšem šikovný mysliveček staré kusy domů nenosí (věk zvířete MUSÍ umět odhadnout).
Tenhle byl opravdu mladý, masíčko i po jen krátkém opečení bylo měkoučké a dobré. Vlastik si nechal udělat dva steaky, ale poté jeden vyměnil za řízeček.