(2362) Bábovka Babči Helči

25 dg cukru krystal
25 dg polohrubé mouky
(pokud přidáváme ořechy, o to méně mouky)
10 dg olivového oleje
10 dg vody
4 žloutky
1 prášek do pečiva
vanilkový cukr
kakao

Sníh ze 4 bílků  – šlehat bílky se špetkou soli, posléze přidat část cukru a ještě šlehat.
Žloutky + cukr šlehat, přidat olej a pokračovat ve šlehání. Následně voda, mouka s prdopečem a sníh.
Vymazaná forma (mám kameninovou, vymazávám sádlem a vysypu moukou) – větší část těsta nalít do formy, do zbytku zamíchat kakao. A dolít do formy.
Pekla jsem 50 min. na 160 stupňů

Tentokrát pekla Babča Helča

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2362) Bábovka Babči Helči

  1. Jiřina napsal:

    Je moc pěkná a forma taky, takovou jsem ještě neviděla, jistě bude starší. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..