25 dg cukru krystal
25 dg polohrubé mouky
(pokud přidáváme ořechy, o to méně mouky)
10 dg olivového oleje
10 dg vody
4 žloutky
1 prášek do pečiva
vanilkový cukr
kakao
Sníh ze 4 bílků – šlehat bílky se špetkou soli, posléze přidat část cukru a ještě šlehat.
Žloutky + cukr šlehat, přidat olej a pokračovat ve šlehání. Následně voda, mouka s prdopečem a sníh.
Vymazaná forma (mám kameninovou, vymazávám sádlem a vysypu moukou) – větší část těsta nalít do formy, do zbytku zamíchat kakao. A dolít do formy.
Pekla jsem 50 min. na 160 stupňů
Tentokrát pekla Babča Helča
Ta se povedla !! 😉
Je moc pěkná a forma taky, takovou jsem ještě neviděla, jistě bude starší. 🙂
Jiřinko, ta forma je opravdu hodně stará. Je to asi to nejlepší, co nám zůstalo z rodiny mého chotě. Koupila jsem si silikonovou formu a nakonec jsem se raději vrátila k této.
Moc pěkná bábovka !