(2363) Káhirské špagety

500 g hovězího mletého masa,
200 g cibule,
sůl,
mletý pepř,
3 vrchovaté lžičky mleté papriky,
trocha oleje,
350 g špaget,
tvrdý sýr

Na oleji necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli. Přidáme maso, promícháme s cibulí, smažíme, až zhnědne, osolíme, opepříme, přidáme papriku a podlijeme troškou vody. Pod pokličkou dusíme 20 – 30 minut, podle potřeby můžeme podlít horkou vodou. Měkké maso promícháme s uvařenými scezenými špagetami, na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Jeden ze starších receptů vylovila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2363) Káhirské špagety

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Hm, tohle se u nas dela od mych asi 6 let (je mi 57). Ani Maminciny recepty, odkud je zkopirovano, nevysvetluji, co je na nich „kahirskeho“.
    Uplne nejlepsi je, ze vsechny recepty, co jdou najit na netu, uvadeji syr eidam – vylozene egyptska specialita. 🤣🤣🤣

  2. Jiřina napsal:

    Porce akorát pro mne a talířek je moc pěkný. 🙂

  3. Imelda napsal:

    Tohle jídlo mám ráda, občas dělávám, ale taky v tom nevidím nic káhirského.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..