2 velké cibule
2 vrchovaté lžíce maďarské papriky sladké
špetka pálivé papriky
1 kg hovězího masa
4 lžíce oleje
sůl
pepř
majoránka vše podle chuti
0,5 l važící vody
Cibuli jsem nakrájela nadrobno, na pánvi jsem ji zpěnila na oleji, přidala na kostky nakrájené maso a nechala zatáhnout.
Po asi 15 minutách jsem směs přendala do pomalého hrnce, přidala všechno koření a sůl, promíchala, podlila vařící vodou a zapnula pomalý hrnec na 5 hodin.
Masíčko bylo krásně měkké a dávám za pravdu sharce68, že ten guláš je někde jinde, než za 2,5 hodiny v normálním kastrolu.
Pozn: výhodou tohoto hrnce je i to. že pokud, jako my máte dvojí sazbu elektrického proudu, tak můžete vařit za levnější elektřinu, třeba v noci.
Vyzkoušela Jana Macůrková
Já ji použila jen jednou - místo mascarpone - dalo se, ale do sladkého raději ten mascar. Hele, ta žabka…