Rychlovka když nebyl čas na vaření:
oprásknutá cibulka na sádle, pokrájená ostrá klobáska – pěkně osmahnout a přidat sterilované fazole. Dochutím chilli, česnekem, bylinkami a podávám s chlebem. Bývalo to v dobách, kdy se třeba dělalo víkend dřevo na zimu, oblíbené jídlo. Rychle hotové a dodalo energii. Občas jsem i sypla sýrem.
Jani, gratuluji, zasloužíš si to. 🥂
I takovéhle rychlovky jsou občas potřeba a neříkejte, že jste nikdy nebyly(i) nuceny(i) se k nim uchýlit. Příjezd z výletu a prázdná lednice, to je ten pravý okamžik, kdy nic jiného nezbývá. A to ještě máte štěstí, pokud najdete ve špajzu alespoň tu konzervu fazolí…
Věřím, jen já fazole fáááákt nedávám.
Ale chápu, že to ostatním chutná. 😉
Tak my zrovna včera měli fazolový salát (místo brambor vařené bílé fazole). A naše fazolnice (podle vzoru chmelnice) dala letos skoro 6 kg menších bílých a béžových fazolí. A to nepočítám lusky, kterých máme také zavařených i zamražených hafo. My je můžeme.
To vám přeji 👍👍
To upřímně závidím . Tady prodávali Poláci a nejedla jsem se dost , ale v mrazáku nemám …. Tak závidím , no
Konzervu fazolí najdu vždycky, problém by asi byl neplánovaně najít tu klobásu. 🙂
Ty fazole jdou udělat i bez masa, a kus chleba k tomu. Já měla jeden čas období, kdy jsem tyhle konzervy, jak bílých, tak červených fazolí měla doma pořád a přidala k nim jen trochu kečupu, udělala z nich fazole v rajčatové omáčce a byla jsem po večeři. Vlastik ze mně šílel. Upozorňuji, že to nebylo v době, kdy jsem byla těhotná….🙂🙂🙂
Tohle taky dělávám, k tomu špagety a strouhaný sýr navrch.
Jo, to je dobré jídlo, taky dělám. Většinou ale s podbřušcem, ten je doma taky pořád.
Fazul’ová polévka + Trenčianský párok s fazul’ou …. říznout spolu tyhle dvě konzervy, přidat smetanu, sůl, pepř. Povařit a dát trochu petrželky. Hustá výborná zimní chatová šupšup poblifka. Asi tak před 45 lety….
jo,udělat z prdu kuličku,to Karolíně šlo…i z tohodle dokázala udělat fantastický jídlo….a nikdo nevěřil,že to je rychlovka…
Chtěla jsem napsat,že už je to dva roky,co odešla a zjistila jsem,jak ten čas letí ,ono už jsou to roky tři,neuvěřitelné.Ač jsem jí osobně neznala,docela často na ni vzpomenu,jak vařila,jak se těšila do nového bydlení,jak milovala ty své kočky,atd.,až se sama divím…..
kočky prospívají,až na černého Melíška II.,který šel za ní…v srpnu prala vánoční ubrusy a těšila se, jak si udělá nádherný vánoce…koncem srpna ubrusy dožehlila,uklidila do skříně, aby je nikdy nevytáhla…
Já jsem za ní byla ještě nějak koncem srpna (jeli jsme za Eliškou (dcera, která bydlí také v Mostě), ještě jsem jí ukazovala, kde jsem pracovala, ona bydlela hned nad DDM na sídlišti….
já s ní mluvila ten poslední den odpoledne…
Mám ji pořád v adersáři – občas mi to naskočí, když se netrefím. Taky vzpomínám – na ten elán, s jakým se zařizovala…a na koçičky..❤️
Tak tohle je jídlo, který doma vydávám za domácí a na cestách za cestovní. Fazole můžeme kdykoli a v jakýmkoli množství. Mám jen jedinou negativní připomínku. To se mi u Katy stávalo tak zřídka, že jsem je ani neventilovala. Navíc šlo o marginálie. Teď si ovšem dloubnu: Sýr na fazole fakt nee! Tedy u nás.
nedávala ho furt… 😉
nezapomenu,jak jsme jedly v čínský restauraci černá vejce..lidi si odsedali….
Katy tu s námi bude napořád 😍. Taky mne překvapilo, že už je to tak dlouho…
Plechovky různých fazolí se u nás najdou furt. Jsou z mála konzerv, které máme rádi v různé úpravě a patří k rychlovkám (oběd do 30 min). Když je trošku víc času, začnu stejně jako Karolína, ale na cibulku s klobásou (v mrazáku je vždy kousek čabajkového točeného, povolí za chviličku) přihodím trošku mražené sladké kukuřice a krájených zelených fazolek, chvilku podusím a pak přidám ty konzervy. Sýr jsem k fazolím nikdy nezkoušela. 😎
Taky mám fazole pořád v zásibě, někdy i futr😋 fazolová polífka, kovbojský fazole, jako příloha ..👍