(220) Roláda bez rolování

Kuřecí řízky prsní nebo
vepřové plátky z kýty nebo krkovice
pepř
sůl

náplň:  mleté maso, žampiony,
natvrdo uvařená vejce,
proužky uzeného masa,
zelenina, jak kdo má rád….

Formu na tzv. srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem, který jsme namočili, aby byl poddajnější, papír musí přesahovat cca 10 cm na každé straně.
Naklepané tenčí plátky masa pokládáme vedle sebe tak, aby přečnívaly přes okraj a aby se překrývaly. Do vzniklého „žlabu“ vložíme náplň a celou roládu pečlivě uzavřeme.

Jeden okraj papíru zasuneme pod roládu do srnčího hřbetu, aby se neotvírala. Druhým papírem ji zajistíme.
Ještě můžeme propíchnout oba papíry 2 – 3  párátky.
Podlijeme několika lžícemi vody a pečeme až je maso měkké.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (220) Roláda bez rolování

  1. Katyp50 napsal:

    Takhle jsem to kdysi také dělávala. Ale když z kuřecího, tak místo pečicího papíru jsem dávala plátky prorostlé slaniny, pak na to ta naklepaná kuřecí prsíčka, aby maso bylo vláčnější. A ostatní potom podle libosti – třeba jsem plnila fáší z mletého, do ní klasickou náplň jako na španělské ptáčky – okurka, vejce, klobáska, kousky cibule, česnek, nakládané žampiony nebo houby. Zavinout a domotat tím slaninkovým kabátkem. Nebo jsem na velmi řídko usmažila vejce a dala vrstvu té směsi + další přísady (vejce natvrdo jsem už samozřejmě vynechala) takže okurka, cibulka a hlavně sýr. Bylo to také vynikající. Pokud jsem roládu připravovala z krkovičky, tak tu jsem rozklepala opravdu na tenký plátek a plnila mletou fáší se žampiony, na drobné kostičky sekanou kyselou okurkou, paprikou, cibulkou, sekanými olivami, posekaným natvrdo vařeným vajíčkem – vše hlavně kvůli mozaice. Celé se to zabalilo a upeklo. Pečicí papír jsem tehdy neznala, tak jsem to dělala jen v té formě a přikryté alobalem.

  2. bozena.fialova napsal:

    Desetkrát ano, maso kuřecí, plátky z vepřové krkovičky, kýty nebo i z pěkného svalu z plecka, ani hovězí plátky nejsou špatné, jen se musí péct pomaleji a dlouho. Náplně mohou být pokaždé jiné (podle fantazie a v neposlední řadě i podle obsahu ledničky), ale vždycky je to skvělé. Jen místo formy na srnčí hřbet, kterou mám dost nízkou, používám tu na biskupský chlebíček a nemám pak problém nacpat do rolády všechno, co jsem si ve své žravosti usmyslela. A když se mi nechce patlat na mikroténu roládu z mletého masa, udělám ji ve formě také. Jediné minus je, že se neudělá krásně červený voňavý výpek. Velké plus je zase to, že mohu do náplně dát sýr, který si mi při pečení volně na pekáči přes sebelepší zavinutí vždycky najde cestu ven. 🙂 Přeji všem kuchatkám hezký den a ať tvoříte cokoliv, ať se dílo zdaří.

  3. Katyp50 napsal:

    Z nedostatku času jsem vytvořila kuskus, nasekala do něj cibulku, ta se tak akorát při chladnutí kuskusu proteplila a přidala jsem k tomu rajčatovou ochucenou omáčku z Lidlu. Kousek sýra – nemám strouhaný trvale, tak jsem dala plátek a „zapekla“ v misce v mikrovlnce, kterou teda moc nemusím, ale občas se hodí. Bylo to skvělé. Ťapík vyčistil misku dočista dočista a tvářil se také docela spokojeně.

  4. Katyp50 napsal:

    Kuskus, bulgur, ovesné vločky – co to má společného s tvarohem?????

  5. BOYE napsal:

    Kdo máte chuť a možnost, mrkněte na PŽ – výpečky bez masa! Neuvěřitelných 18 komentářů a je to docela „výživné“. A recept taky stojí za to. Tedy recept je klasika sojová, ale ten vědecko-srdceryvný úvod protřelé kuchařky…

  6. Katyp50 napsal:

    Jo, dívala jsem se, to je ŠÍLENÉ!!!!!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..