Nejdřív opatrně rozpustim a nechám ztuhnout (třeba přes noc). Ráno pak udělám nožem dírku v tuhém tuku a vyleju syrovátku. Pak pomaloučku hřeju do úplného odpaření a oříškové vůně. Pěnu a různé drobnosti postupně sbírám a odkládám k odlité syrovátce. Nakonec přecedím přes plátýnko a hotovo.
Někdo dělá v pomalém hrnci (nevím, nemám), někdo odpařuje rovnou (vynechá krok s tuhnutím a sléváním)… A ty vysbírané drobečky jsou báječné do jemné zeleninové polífky, nebo do buchet.
BOYE
Já s ním vařím, takže ho mám stále udělané z půl kila másla. Rovnou přepouštím, sbírám pečlivě pěnu (tu používám též) a po přepuštění stáhnu přes gázu
Zuksím! Zatím jsem to dělala bez toho tuhnutí. A už voßlo – palčinky jsou na něm úplně nejlepčejší!