(2864) Paprikové pirohy

500 g vařených brambor
300 g hrubá mouka (podle typu brambor)
1 vrchovatá lžíce bramborového škrobu
lžička soli

mleté maso (pečené kuřecí, uzené  nebo jen uzenina)
1 sklenice nakládaných kapií

olej na smažení
Z brambor, mouky, škrobu a soli vypracujeme vláčné těsto.
Maso smícháme a okapanými kapiemi a směsí plníme pirohy. Vypracováváme válečky, které ve finále sploštíme. Smažíme na oleji do červena.
Podáváme teplé.

Smažila v říjnu 2021 Jana Macůrová

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2864) Paprikové pirohy

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Jana nám nechala hodně předpřipravených receptů, bude tedy i nadále s námi. Jen už nám nezodpoví žádnou otázku…

  2. kvetula.v napsal:

    No nevypadá to marně, jenže se snažím omezit smažení na nejmenší možné minimum. Možná by se to dalo spáchat v pečené podobě? 🤔

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..