(2973) Dýňové pyré II.

1 dýně hokaidó
6-8 stroužků česneku
2 vejce
sůl
Dýni zbavíme semínek, nakrájíme na kusy a dáme upéci slupkou dolů. Lépe tak vyteče přebytečná voda a pyré bude hustší. Když je dýně měká, rozmixujeme ji, přidáme sůl a drcený česnek. Nakonec vmícháme rozšlehaná vajíčka a 5 – 8 minut podusíme.
Podávala jsem místo špenátu k pečenému jehněčímu s opečeným bramborem.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2973) Dýňové pyré II.

  1. a.rena napsal:

    Vajec netřeba, vynechala bych je. Spíš bych přidala nějaké býlí, např. tymián. Ten mám k hokaido ráda. Anebo parmazán.

  2. sharka.68 napsal:

    dýňová kaše k masu,dobrá,brambory už jsou zbytečné, vejce bych vynechala, je to husté dost,přidala bych trochu česnekového másla nebo kaši (pyré) přelila výpekem z jehněčího a lidi,mátové želé..to mne naučili jíst Skoti a je to s jehněčím naprosto skvělé…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..