1 dýně hokaidó
6-8 stroužků česneku
2 vejce
sůl
Dýni zbavíme semínek, nakrájíme na kusy a dáme upéci slupkou dolů. Lépe tak vyteče přebytečná voda a pyré bude hustší. Když je dýně měká, rozmixujeme ji, přidáme sůl a drcený česnek. Nakonec vmícháme rozšlehaná vajíčka a 5 – 8 minut podusíme.
Podávala jsem místo špenátu k pečenému jehněčímu s opečeným bramborem.
Experimentovala Jana Macůrková
Vajec netřeba, vynechala bych je. Spíš bych přidala nějaké býlí, např. tymián. Ten mám k hokaido ráda. Anebo parmazán.
dýňová kaše k masu,dobrá,brambory už jsou zbytečné, vejce bych vynechala, je to husté dost,přidala bych trochu česnekového másla nebo kaši (pyré) přelila výpekem z jehněčího a lidi,mátové želé..to mne naučili jíst Skoti a je to s jehněčím naprosto skvělé…
to mátové želé si žádá o vysvětlení, prosím
jeden čas ho prodávali i u nás, v té prodejně s hadrama H&M.Měli jak želé,tak omáčku (něco jako pesto). ve skleničkách jako na malou marmeládu…Mint Jelly není slazené,jen prostě hodně mátové a k tomu jehněčímu na česneku,to je úžasné..dodá to tomu masu takovej čerstvej švih..a ty chutě s epropojí..první sousto se bojíš a když tě to chytne, tak se divíš,že jsi to do té doby ignorovala..(pro někoho to je jak s koriandrem nebo s římským kmínem)
jsem blbááá, Marks a Spencer je ta prodejna!
Římský kmín miluji, na zeleném koriandru jsem přímo závislá. Jen tu mátu obcházím velkým obloukem. A to mátové „pesto“ jsem kdysi koupila v uvedeném obchodě. Nešlo to. Byl to pro mne příšerný zážitek. Jak miluji všechno koření a bylinky, cokoliv od máty bohužel nedám. Stejně jsem na to se šalvějí, ale tu v množství méně než minimálním snesu.