(2448) Smažená mozzarella podle Katyp50

V některé diskusi jsem objevila poznámku Katyp60, že smaží malé kuličky mozzarelly.
Tak proč to nevyzkoušet.

jedno balení mozzarelly
vejce
strouhanka
hladká mouka
olej na smažení
Mozzarellu necháme dobře okapat, případně je opatrně osušíme papírovou utěrkou.
Osušené kuličky nasypeme do hladké mouky, necháme je asi 5 minut ležet, aby hladká mouka ještě více vsákla vlhkost z mozzarrely, poté omáčíme ve vajíčku a vložíme do strouhanky, kterou na ně lehce přitiskneme.
Nasypeme do oleje a jen krátce do lehkého zrůžovění osmažíme. Musíme počítat s tím, že mozzarrela velmi rychle měkne a má tendenci vytéci.
Podáváme horké s bramborovou kaší nebo s hranolky.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2448) Smažená mozzarella podle Katyp50

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Ty jedeš jako blesk ….. já já teda smažit nebudu, chutná mi tak jak je. Ale věřím, že to bude někomu chutnat i osmažené.

  2. sharka.68 napsal:

    Karol tu mouku korenila..davala do ni susenej cesnek a cervenou papriku nebo nejaky tex-mex ostrejsi koreni ..napichovala to na paratka 2 az 3 kulicky a mela to jak miniraznici…delavala je, kdyz jsme spolu bejvaly v Marsove…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..