(224) Ryba po jihočesku

Recept jsem získala před několika lety na Zahradě Čech ve stánku Jihočeského rybářství:

Kapr, amur nebo jiná ryba
porce nafiletujeme, aby obsahovaly co možná nejméně kostí
Vejce,
česnek, sůl,
mléko, hladká mouka
olej

Porce ryby nasolíme a potřeme česnekem, přičemž česnekem nešetříme.
Z dalších ingrediencí smícháme hladké těstíčko, porce ryby v něm obalíme a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s bramborami a zeleninou.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (224) Ryba po jihočesku

  1. bozena.fialova napsal:

    Jani, synchronicita funguje! Ráno jsem vyndala z mrazáku filety z candáta a dumala, jak je udělat. Pak vlezu na Bramboračku a dilema vyřešené – bude po jihočesku! A ať to vezmu „jedním vrzem“, večer si opečeme na ohníčku špekáčky a zítra budou cukeťáky…… 🙂 Díky a hezký den.

  2. BOYE napsal:

    Už dlouho mám rybí hlad. Jak jsem se chystala do restoránu na nějakou specialitku, tak jsem cestu do města ve vedru zavrhla. Dneska je celkem přívětivě, ale čekám návštěvu. A tohle je přesně to, co by mě uspokojilo! A to hejno různých rajčat k tomu… No, nedá se nic dělat. I kdyby zítra mělo být 40° ve stínu, vyrazim na sádky. Rozpálíme žulykus a upečem je venku (tedy to těch štyrycet být nesmí).

  3. lida.f napsal:

    Včera byla u nás ve městě rybářská slavnost a tam prodávali kapra obaleného v mouce a koření. Nemělo to chybu.

  4. jarybarka napsal:

    Jejda rybami se to tu jen hemží a já jsem zrovna jak na potvoru na horách ?

  5. Katyp50 napsal:

    Klasického smaženého kapra „vánočního“ v trojobalu ani teplého, natož studeného – to už jsem tu asi i psala. Jedině pečeného na sádle a česneku v troubě. Ale jiné ryby mám moc ráda.
    Jednou jsem dostala štiku. Takového štičího puberťáka. Co s ním? Tak pěkně celou štičku vyložit bylinkami, trochu česneku, aby nepřebil to dobré maso, do pekáče, hojnost másla, obložit plátky citronů nebo limetek, malých neloupaných brambůrek a malých rajčátek, navíc podlít velkým panákem koňaku a dát péct. Když se trochu vypékala šťáva, přilila jsem trochu bílého vína. Byla naprosto dokonalá. Jenže štika rozhodně není levná rybka, tak jsem to zkusila s tolstolobikem a celým kusem lososa a bylo to také výborné, jen jsem použila méně másla. A co mám moc ráda je máslová ryba. Občas jí u nás mají, tak jen tak obalit v mouce s paprikou – sladkou a vložit na rozpálené máslo. Máslová ryba je výborná.
    Občas jezdím pro jednu firmu do Zásmuk. Tam je podniková prodejna výrobce DIANA, další je např. v Pečkách. Tam lze koupit úžasné rybí saláty, ryby mražené, ryby čerstvé………… Tak jsem se jednou předzásobila. Do svého minimrazáčku jsem si nakoupila, k tomu jsem dostala domácí kuře, kus jehněčího a kančího (od kamarádky) a měla jsem pocit, že jsem pánem světa a vždy je připraveno dát si něco dobrého. Hmmmmm, mrazák se ani nerozloučil poté, co odkráčel do věčných lovišť, tak jsem zamáčkla slzu a slavnostně zase všechno vyhodila. Včetně mrazáku. V poněkud jiném stavu než jsem to tam dávala. Grrrrrrr!

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..