Urodilo se hroznů nebývale a tak nezbylo, než se s nimi popasovat.
5 – 6 kg drobných hroznů
Jednotlivé kuličky jsem obrala od stopek, nasypala v jedné vrstvě do sušičky a úpmalu (na střední teplotu) jsem sušila asi 8 hodin.
Poté už se daly některá plata sesypat asi tak na polovičku, přidala jsem na teplotě a sušila asi dalších 8 hodin.
Po éto době po sesypání zbyla už jen 4 plata a ta jsem dosoušela na nejnižší stupeň až rozinky hezky chrastily.
Je jich kyblík o obsahu 3 l, tudíž na celou zimu do jablíčkových závinů…
Experimentovala Jana Macůrková
No pěknýýýýýýýýýýýýý. 🙂
To je dobrý nápad. Máme sice jen stolní hrozny, ale je jich letos tolik, že je zobou i ptáci. Tak jim jich tolik nenecháme.
Ale asi to chce hrozny bezsemenné. Já jednou měla hrůzinky – samá pecička, no hrůza… Přitom stejná značka, stejné balení a dobré. Tak ten jeden balíček sežpapal můj vděčný strávník – tomu nevadilo, že mu křupalo mezi zubama. Já bych si na křupavém štrůdlu nepochutnala – ještě že jsem po otevření balíčku pár propláchnutých kuliček ochutnala.
Hrozny!! Žádný hrůzinky, stejně jsou to potfory alkoholický – postav k nim flašku rumu a než se otočíš, tak jsou nappitý, a ve flašce nic! Kdepak, nadělali jste mi chutě, jdu do ledničky pro růůůžovej hrozen😋