Protože kedlubnové střapečky podle Sharky chutnaly, zkusila jsem i střapaté řízky z dýně…
máslová dýně nebo jakákoliv pevná
hladká mouka
vejce
sůl
strouhanka
Dýni oloupeme a zbavíme semínek.
Nastrouháme na hrubo, smícháme s vejcem a trochou hladké mouky.
Vzniklé těstíčko ještě jednou obalíme ve vejci a strouhance.
Vytvoříme placičky, které smažíme na oleji dočervena.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Experimentovala Jana Macůrková
Zkusím je v troubě.
Říkala jsem si proč ne.Placicky se dělají z kdejaké zeleniny.Jen bych přidala nějaké bylinky
Dýní nemaje, bych zkusit jedině z patizonu. Z něj už jsem jiné placičky dělala a byly ňam😎
jsem ráda, že kedlubnový chutnaly a dovedly tě k téhle obměně…to zas zkusím já….