(2788) Prsíčka z holoubat na másle

Dostala jsem neočekávaně 3 holoubátka.
Tak co s nimi…

3 hloubátka
sůl
máslo
drůbeží vývar
Holoubata jsem oškubala a oddělila si pouze prsíčka. Ostatně, pokud nechcete dělat holoubátka nadívaná, je to jediné větší maso na celém holouběti.
Masíčko jsem osolila, podlila drůbežím (kuřecím) vývarem, přidala kousek másla a dala péct.
Příloha brambor, bramborová kaše…

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2788) Prsíčka z holoubat na másle

  1. Vera M. napsal:

    To jsem nikdy nepapala a tradičně máš pěkné brambůrky . Dala bych si to , včetně zeleniny

  2. a.rena napsal:

    Kdysi hooodně dávno, dokud žil tchán, jsme holoubata mívali. No, dobré to bývalo, ale dnes už bych se s tím dělat nechtěla. Mívali jsme v nádivce, aby se jich dalo aspoň trochu najíst.

  3. BOYE napsal:

    Já holoubata jedla jednou v životě. Na Šumavě a bylo mi asi deset. Měla jsem tu vidinu princeznovského jídla a nakonec mě to tenkrát zklamalo. Popravdě, ani si nevybavuju, jak to chutnalo. Asi bych to klidně po létech zkusila, leč peční u nás do huby nelítaji a nepečené jsem viděla za cenu, kterou bych nebyla ochotna platit ani na Vánoce.
    Ale připomnělo mi to Gordona Ramsaye, jak se rozhodl vařit vrány. Vzal kámoše, synka, pušky a vyrazili. Ran jak u Verdunu, hromada mrtvejch černejch ptáků, práce jak při restaurování staroegyptský fresky a finále pár půlsoustovejch masíček, ze kterých nikdo nijak nešílel blahem… Jasně, za pokus to stálo, vrány v těch místech je třeba redukovat, ale tak nějak hmmm…

  4. Vera M. napsal:

    Eeeeeee, ale vzpomínám si : upekla jsem kdysi nutrii. Vypadala zhruba jako králík , prodávali v “ rybárně “ v OV . Celý pekáč se šťavnatou nutrií tenkrát snědli chlapi sousedé . Já se nodvážíla . Nojo . Holoubě bych zkusila . Vránu ne , předsudek prostě

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..