½ kg křimického zelí
300 g salámu vcelku
1 kg brambor
¼ l mléka
2 lžíce másla
muškátový oříšek
sůl
olej
Oloupané brambory uvaříme a s mlékem vymícháme hodně hustou kaši. Nadrobno nakrájíme salám a zelí, smícháme s kaší a rozdělíme na 4 díly. Já rozdělila na více menších dílů. Po upečení jsem je ještě nakrájela na menší kusy. Podruhé – viz foto – jsem je pekla na pečícím papíře najednou a nakrájela opět na menší dílky.
Pečeme jako placky na oleji.
Doporučená příloha: hlávkový salát.
Z Lobkovické kuchařky čerpala Jana Macůrková
Smažená lepenice se salámem. 🙂 Já mám kyselý zelí ráda, ale nesmí bejt kyselý. Já i do lepenice to zelí alespoň tropchu podusím a ochutím. No, a teď jsem na ni dostala chuť.
Taky bych si dala, ale bez salámu😋
Vidíš, já jsem si říkala, co mi to připomíná! Kyselé zelí mám taky ráda, ale musíme ještě tak měsíc počkat. Je teprve čerstvě naložené a loňské nezbylo.
nakládal můj drahý 7.10. plnej soudek..tak uvidíme….
Už se nemůžu dočkat až budeme mít naše kysané zelí.
A mám ráda když je dost kyselé.A už tu slintám.
Jaja. Brambory a zelé – živobytí celé. Já brambory a zelí můžu v jakýkoli podobě. A když zbyde kaše, dělám zelný placky dost často. Někdy jen tak čistě vege, někdy přidávám rozškvařený špek…