(2816) Bramborový salát moravský VPŽ

uvařené brambory
(sterilovaný) celer
cibule
olej
ostřejší sladkokyselý nálev
sůl
pepř

Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Celer nakrájený na kostičky uvařte ve sladkokyselém nálevu nebo použijte sterilovaný. Do mísy klaďte vrstvu na plátky nakrájených brambor, posolte, opepřete, pokapejte olejem a pikantním nálevem, posypte nadrobno nakrájenou cibulí a okapaným celerem. Pak klaďte další vrstvu – brambory, sůl, pepř, olej, nálev, cibulka, celer. Nálev má být pikantní, takže klidně použijte i nálev z celeru. Salát přikryjte a nechte uležet, nejlépe přes noc. Pak jej zamíchejte a podle potřeby dochuťte.

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2816) Bramborový salát moravský VPŽ

  1. jarybarka napsal:

    Hmmm tak toto je opravdu labůžo.Brambor mám dost a celer je taky pořád na dosah.
    Ukládám abych nezapomněla.

  2. kvetula.v napsal:

    U nás dost frčí z těch lehčích salátů salát s červenou řepou a sterilovaným celerem, tak věřím, že i toto bude dobrý 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..