(2414) Tajemství mrazáku

mražená zelenina
olej , voda
sojová omáčka, worchestr
thajská omáčka  (ostrá)
česnek
chilli
mungo klíčky
bambusové výhonky
rýže
Jak jsem bez toho mohl žít ?

Když vás honí mlsná a nevíte co by, tak se podíváte do lednice, kterou vám nějaký neřád vyžral a nechal tam jen nějaké zbytky.
Tak vezmete trochu mražené zeleniny, orestujete na kapce oleje, zalijete vodou a pomalu dusíte. Když je měkčí, tak cáknete trochu sojovky, trochu worchestru, přidáte trochu thajské omáčky s chilli a česnekem a když je to málo ostré, přidáte trochu chilli. Půl skleničky mungo klíčků a něco málo bambusových výhonků a necháte na mírném ohni tak dlouho, až se všechna voda vypaří a zůstane jen trochu sosíku. No a potom jen přidáte k rýži a mlaskáte s boulemi za ušima. Prostě bomba.

Experimentoval Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2414) Tajemství mrazáku

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Vege čína. Můžu… 😉

  2. Iva Janovská napsal:

    Jojo a když zbude trošku masa, osmahnuté se nechá přidat,… ale lze i bez něj, samozřejmě,.. Jak píše Věra M., dá se koupit mražená zelenina na „čínu“. Rýže to jistí, ale i ty průhledné nudle můžou být.

  3. BOYE napsal:

    Vegečína je u nás v kurzu. V podstatě je nám jedno, jakou zrovna jíme. Já jen dělám z čerstvý zeleniny. Ovšem je to tím, že mraženou doma moc nemívám. A ty čínský směsi jsou většinou dost dobrý, jen ten bambus bývá trochu dřevnatej.
    A i když miluju asijský nudle v jakýkoli podobě a z jakýkoli mouky, tak bezmasá směska je vždycky s rejží. Jenže my jsme na to zrno úchylný všechny tři…

  4. kvetula.v napsal:

    Rychlé, levné , chutné, veškeré suroviny prakticky vždy dostupné, možnost obměn veliká. Petře tleskám. 😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..