20 dkg vyloupaných slávek
1 PL sojové omáčky
1 PL worchestru
4 lžíce thajské studené omáčky s chilli a česnekem
mungo klíčky
bambusové výhonky
olej
Slávky propláchneme a osušíme na papírové utěrce. Na oleji je zprudka ze všech stran orestujeme, zalijeme vodou a necháme podusit dokud cca půlka vody nezmizí. Pak přidáme bambusové výhonky, klíčky, sojovku, worchestr a omáčku a pomalu podusíme, dokud nezůstane jen hustější omáčka. Dochucení je na každém. Jak si to udělá, takové to bude mít . Dobrou chuť
Experimentoval Petr Zeman
Á, pan Petr, už dlouho od něj nic nebylo. Tentokrát se mi nezavděčil – mušle a jiné moc nemusím. Ale dobré to bude pro toho, kdo má rád „potvory z moře vytažené“.😀
Tak já ty „slimejše“ mám moc ráda a ze všech mořskejch jsou nejdostupnější, tož jsou u nás poměrně často. Takhle jsem je ještě nedělala a asi to zkusim. Taky proto že je u toho ta rejže. Poslední dobou vařim furt nějakou barevnou a už mám zatra chuť na BÍLOU.
Já slávky a mořské potvory miluju , ale spíše na “evropský “ způsob , takže nevím …
Petrovi věřím , ale … já ty thajské , indické apod . chutě ne že nemusím , ale fakt nemůžu ani
Kdyby bxl zvzůreček, tak by mě pan Petr ukecal..
U nás nepatří mušle k nejoblíbenějším, ale myslím, že by to mohla být skvělá inspirace, jak naložit s kuřprsem 😋😎
Tak s kuřecím masem bych si to dala, slávky jsem nikdy nejedla a ani po tom netoužím, ale bambusové výhonky, klíčky mungo a koření, tak to jo.