(2832) Dušené kedlubny VZK 1812

S vepřovou kotletkou na másle – v kastrolu rozpustím trochu másla, jednu malou cibulku zpěním, dám 4 kotlety – osolené, opepřené a trochu mletého kmínu, “dynstuji“, podle potřeby trochu podlít vývarem. Kedlubny nakrájím ma plátky nebo kostky a přihodím je do kastrolu až když je maso téměř hotové. Potřebují chvilku aby byly hotové, 1/2 hodiny je moc.
Ta šťáva je moc dobrá a “petrželový“ brambor tomu dá ještě lepší šmrc.

Do komentářů připsala Helenka Vojtová

A ještě téhož dne uvařila Jarybarka.  „Jsou moc dobré“, píše.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2832) Dušené kedlubny VZK 1812

  1. jarybarka napsal:

    VÝBORNĚ! Zrovna se dívám do lednice na 2 krásné kedlubny a říkám si co s vámi holky.
    Kotlety mám s kostí – tudíž vykostím a dál podle Helenky.
    Zároveň naložím ty kosti(nechám je dost masité) do marinády.Budou se marinovat a pak je upeču.

  2. sharka.68 napsal:

    mám ráda kedlubnové zelí a i syrové kedluby,jen lehce posolené a smíchnuté s trochou zakysanky…a pepříku…takže tu slintám…..

  3. Vera M. napsal:

    To je něco pro mě , šup pro kedlubny . Nebo jeden veliký 🤗

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..