S vepřovou kotletkou na másle – v kastrolu rozpustím trochu másla, jednu malou cibulku zpěním, dám 4 kotlety – osolené, opepřené a trochu mletého kmínu, “dynstuji“, podle potřeby trochu podlít vývarem. Kedlubny nakrájím ma plátky nebo kostky a přihodím je do kastrolu až když je maso téměř hotové. Potřebují chvilku aby byly hotové, 1/2 hodiny je moc.
Ta šťáva je moc dobrá a “petrželový“ brambor tomu dá ještě lepší šmrc.
Do komentářů připsala Helenka Vojtová
A ještě téhož dne uvařila Jarybarka. „Jsou moc dobré“, píše.
VÝBORNĚ! Zrovna se dívám do lednice na 2 krásné kedlubny a říkám si co s vámi holky.
Kotlety mám s kostí – tudíž vykostím a dál podle Helenky.
Zároveň naložím ty kosti(nechám je dost masité) do marinády.Budou se marinovat a pak je upeču.
Vidím, že blesk je tvůj pomalejší brácha. 🙂 Hlavně, že chutnalo.
mám ráda kedlubnové zelí a i syrové kedluby,jen lehce posolené a smíchnuté s trochou zakysanky…a pepříku…takže tu slintám…..
To je něco pro mě , šup pro kedlubny . Nebo jeden veliký 🤗
Ale kotleta zrovna nemusí být , jakékoli vepřové
Určitě. Krkovička, kýta, dovedu si to představit i s pleckem nakrájeným na kostky.