1 máslo
2 skleničky cukru
3 PL kakaa
2 skleničky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 vejce
kokos/ořechy/švestková povidla ….. co komu chutí
Přidala Úsměvka
1 máslo
2 skleničky cukru
3 PL kakaa
2 skleničky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
4 vejce
kokos/ořechy/švestková povidla ….. co komu chutí
Přidala Úsměvka
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.
Omlouvám se za zpoždění, technické problémy…
Já vím, že jsi čekala na mně – děkuju! Úsměvka má vždycky dobrtůtky, jen nechce prozradit, kam na ně chodí. Hlavně, že se s námi podělí (zvzůreček by se hodil, ne že ne)😋
Podobnou dělávala moje tchýně, místo másla bylo sádlo a byla a je nepřekonatelná. Nikdy se mi takovou nepodařilo upéct. Tak zkusím tuto Úsměvčinu.
Kočky, je jedno, zda dáte navrch kokos, jablečná povidla, švestková povidla, nastrouhané ořechy …… buchta je skvělá i tak 😋 Já třeba kokos nemusím, ale víte jak
Je to něco na styl perníku, takže asi tak. Povidla bych dala, kdybych perník rozkrojila a promazala
Recept je zajímavý, připomíná mi to černou buchtu moji babičky. Jak nejím sladké, tu jsem jedla. Poslala bych dceři, jen mi chybí postup. Utřít žloutky, cukr a máslo? Z bílků sníh? Peču minimálně, ale tápu a určitě i začínající kuchařky nebudou vědět. Nelze to doplnit, tak aby byl technologický postup jasný? Nebo máslo rozpustit? Utřít jen žloutky s cukrem?
Prosím, když už je VZK, trochu přiblížit.
Franci, když perník, tak vše dohromady. Jen ten prdopeč naposledy. 🙂A máslo rozpuštěné, ale ne horké, to je jasné.
Usmevko, díky. Nedošlo mi, že je to perník. Moje máti dávala do perníku perníkové koření. To jsem nikdy nedala, vadilo mi. A já fakt peču tak dvakrát do roka. Maso často.
No vidíš, jsem zvyklá míchat prdopec s moukou. Horké máslo ne, to mi bylo jasné.
Díky za vysvětlení.
Věřím, že to bude dobrý, je to rychlý, ale celá kostka másla je dneska dost darda. No uvidíme…
Tak můžeš tam dát Heru, Lahodné máslo , olej ….
Vzpomínám si (a že už hodně pamatuju), že máslo stálo 10 Kč v době, kdy jsem nastoupila v roce 1982 do práce. Můj nástupní plat byl 1150 Kč. Tím mi zrovna cena másla nepřijde tak přehnaná, ale je to jen můj názor. 🙂
Dovolím si nesouhlasit. Žádný olej, žádná Hera, žádná máslová náhražka! Pokud tam má přijít máslo, tak ho tam dám, nakonec to nebudu péct sedmkrát do týdne. A to neřeším cenu dalších surovin – cukru, vajec, mouky a nakonec i energií na upečení. A ať jsem za rozhazovačnou, ale ještě bych tu buchtu promazala celou skleničkou povidel. 🙂
Škoda že jsi tak daleko Boženko…zajela bych koštnout