králičí stehna
špek
cibule
pepř
nové koření
provensálské koření
rajčata sušená + čerstvá
česnek
(olivový) olej
červené víno
sůl
Pokrájíme si kousek špeku a dáme pomalu dělat do hrnce. Na něj vložíme na proužky pokrájenou cibuli (4 malé), sýpneme pepřem, novým mletým kořením, provensálskými bylinkami bez soli, přidáme 1 PL oliváče a 1 PL pokrájených sušených rajčat + 5-6 čerstvých malých datlových (na půlky rozkrojených) a 4 stroužky česneku na plátky. Toto vše zarestujeme, až se to rozvoní.
Vložíme nahoru olejem pokapaná a jemně osolená králičí stehna a dáme pod pokličkou do trouby na 160° rozpálené péci.
Za 45 minut podlejeme červeným merlotem (1,5 deci) a odklopené necháme v troubě dalších 15 minut na 220°. Víno se zredukuje a zůstane skvělá šťavka se základem.
Podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.
Poslala Sharka
Krtálík se u nás nevyskakuje – nešlo by to udělat z něčeho jinýho?? Ale ne, abych to musela honit…
šlo, klidně může být bažant, krůta, nutrie… 😉
😥 Bažant mi uletí a krocanů se bojím!!
Zní to velmi lákavě. Momentálně králičí došlo, ale brzy (doufejme) bude, takže vyzkouším😋.. Doufejme, že na chuti moc neubere, když nedám víno🤔😎
ubere, bude to jen králík na bylinkách
Květo já taky víno ne.Ale dobrý balzamikový ocet nic nezkazí.
Hmmmmm, tak toho časem dám, opravdu 👍👍👍
Tak nějak dělávám a je to mňam!
To je zase vzácný recept , díky .