křen
cibule
máslo
vývar
cukr
sůl
pepř
smetana ke šlěhání
citron
Osmahnu cibulku na másle a udělám jíšku. Přidávám vývar a pořádně provařím, potom přidám trochu křenu, trošičku cukru, sůl a pepř a ještě chvilku provařím. Potom zalévám šlehačkou. Na závěr jí rozmickuju a popřípadě propasíruju. Úplně v závěru dochucuji, přidám citron a sypu zbylým křenem.
Podle Kluci v akci – připsala Úsměvka
neosmahnu cibulku- mám ji už ve vývaru, ten scedím, udělám bešamel a přidávám vývar, na závěr, dám smetanu, pak sýpnu nastrouhanej křen, doladím citronovou šťávou..
máti ji má ráda s vejcem natvrdo a bramborami, já teda zase ztracené vejce a nebo vařené hovězí maso..ale ostatní ji po mně vyžadují s knedlama, vařeným jazykem nebo masíkem a vejce mají jako bonus,pokrájené na ozdobu…
mám ráda křenovku, i když ji spousta lidí odmítá..ono,ta z jídelen, kde do toho rvou nakládanej krenex, to nemá s křenovkou co dělat!
Mňam mňam mňam mňam mňam mňam mňam 😋😋😋.
Já taky knedl a měkké hovězí masíčko z vývaru .
Díky za připomenutí . Takové chutě hned po ránu
Já se přidám – cibulku nepoužívám, udělám máslovou jíšku, zaleju vývarem nebo smetanou a mlékem, provařím, osolím, opepřím a vsypu křen. Vypnu a podávám s vařeným vejcem a knedlíkem.
Vejíčko a brambory – křenovou jím jenom já, a já se nrošidím!!😋
Já se přiznám, nikdy jsem s vejcem nejedla. Máti ji vůbec nevařila. A díky za tip.
A už vím, co bude zítra k obědu😋. Alespoň zlikviduju vývar. Křen sice nemám český, ale zatím je řádně štiplavý. Dělám stejně jako Šárka. Mužskej oblibuje s knedlem, já s bramborem. Kuchyň je v poloprovozu, tak musím co nejjednodušeji, čili bude brambor a vejce. Jinak když maso, tak jsou to dušené plátky z plecka.😎
Křenovku já ráda. Akorát ji neznám s bramborem a vajíčkem – tak to mám s koprovkou. Tož je čas to zkusit. A těším se.