3 dl mléka
2 dl vody
1 dl (může býti i méně) oleje
20 dkg hladké mouky (já dávám polohrubou)
2 vejce
špetka soli
Nechat odstát a péci. Ani ta první se mi nepotrhala a to jsem je dělala už asi 3-4x. Dávám k posouzení, případně k vyzkoušení. Iva.C.
oleje polovinu a šplouch rumu 😀
Do těsta na palačinky nedávám vodu ani olej, ale jen mléko, vajíčka, špetku soli, lžíci
cukru (dělám je pouze na sladko) a mouky jen tolik, aby vzniklo hezky řídké těsto. Palačinky dělám na nepřilnavé pánvi, jsou krásně slaboučké, taky se netrhají a krásně zrůžoví. Ale ten šplouch rumu velice zalahodil mému oku. Díky. 🙂
To já jsem dřív taky vodu ani olej nedávala,v dnešní době je to ovšem i usporné, nemusím vymazávat pánev a už to jinak nedělám.
To vypadá dobře Ivo, s tím olejem, budu to muset vyzkoušet, jestli to opravdu funguje. Jinak se mi místo vody líbí minerálka – perlivá, těstíčko je nadýchanější… dávala kdysi tuším do komentářů Haderach. Palačinky miluju.
Dělám stejně jako ty. Recept mne zarazil. Nedovedu si to představit s tou vodou. Dělám na nepřilnavé palačinkové pánvi a netrhají se, pánev olejem jen vytřeme.
Já mléko a místo oleje máslo ,- nemusím vymazávat pánev. Cuckr nedávám.
Taky dělám palačinky bez oleje, pánvičku jen maličko vymazávám – tak každou druhou až třetí. Dělám tenoučké a netrhají se mi. Když zamíchám těsto, nechám je tak půl hodinky odstát, než začnu smažit.
Já nedávám tuk ani cukr, protože většinou je jíme na slano v první fázi a končíme s něčím sladkým. Mléko dávám na půl s vodou mírně teplou, protože se pak rychleji odleží. A peču jako a.rena – co nejvíce na sucho. Naskládané na sebe krásně zvláční.