Kuře vykostíme. Začínáme buď od páteře nebo od hrudní kosti. Vykostíme vrchní stehenní kost. Odřežeme křídla. (Z odřezků můžeme uvařit vývar).
Nádivka
2 rohlíky namočit do vody. Můžeme přidat i namočené hrozinky, brusinky a sušené houby
Rozpustíme tuk (máslo, vyškvařená slanina, sádlo)
Smícháme vymačkané rohlíky, rozpuštěný tuk, namočené brusinky, hrozinky, houby. Dále 2 celá vejce, sůl a dle potřeby zahustíme strouhankou.
Kořeníme pouze nastrouhaným muškátovým oříškem.
Jsou dvě varianty:
Kuře sešít a naplnit nádivkou nebo nádivku dát do pekáče a překrýt vykostěným kuřetem. Kuře osolit a posypat kořením dle vlastních chutí. A je hotovo.
Tentokrát od Babči Helči
Vůbec netuším význam zkratky KUV – tím spíše, že KUV1 jsem nenašla. Pokud mi to někdo nepomůže vyluštit, vymažu to. Díky.
KUV – KU- kuře, V – varianta.. takže KUV2 – kuře 2 varianty… větší blbina mne nenapadla 😀
V dalších připravených jsem našla KUV10 – a jsou to nějaký papriky, kuře padá. 🙂
A nebude to KUV tedy značení autorky? Pokud by KUV byly oba recepty ze stejného zdroje… Jinak mne nic nenapadá.
Taky ne, koukla jsem.
a ty dvě obrovské brusinky u toho kuřete, se dají sehnat kde? (nejdřív jsem si myslela,že to jsou rajčata, ale o nich v textu není ani slovo, takže brusinky)
Podle mě jsou to jablka, při maximálním zvětšení to jako rajče nevypadá.
Dobré to bude. Já bych si to ještě zjednodušila tím, že kuře naporcuji a nevykostím.
Popravdě řečeno: já bych za prvé rozhodně nenamočila rohlíky do vody a za druhý – když už bych nechtěla nacpat nádivku do kuřete, volila bych recept 691.
No vidíš, to mi ani nedošlo, že je místo mléka voda. My máme rádi ovonět nádivku česnekem, muškátem a petrtelkou.
Česnek nedávám…muškát, petrželku a bílý pepř.
Já taky bez česneku a ještě přidávám špetku tymiánu.
Není to VZK, já bych to nazvala, kdo uvařil vím. Tady je to známo, nevím, zda i u toho druhého receptu o kterém píšeš.
Dobrej pokus. Ale Jana své zdroje uváděla, tak to taky nebude. Asi nám nechala záhadu. 🤔
Kdo uvařil vím. Zdroj je uveden. No, snaha byla. Proto jsem psala, zda i další recept má zdroj.
Nechala být záhadu záhadou.
Ano, i další má zdroj. A našla jsem jen dva, KUV2 a KUV10.
KU-kuchařský V – výtvor
Nebo taky K UVaření – že to uvaří sama a pak to s fotkou dá na Br., páč recept nebyl s fotkou.
👍
Já dávám do nádivky žloutky + z bílků sníh, taky nakrájená játra a nesešívám, drží pěkně
KUV – KUře Vykostěné, KUňa Výborný …… jen bych namáčela rohlíky do mléka, ale to už tady píšete. A opravdu by mne zajímalo, co jsou ty koule