(2441) Housky z Nezdic

50 dkg hladké mouky
140 ml mléka
140 ml sladké smetany
5 dkg másla
3 lžičky soli (podle chuti méně)
1 lžička cukru, 2 žloutky, 1 droždí
vejce s mlékem na první potření
slaná teplá voda na potírání během pečení posypka – kmín, hrubá sůl (není nutná )

Zaděláme těsto, řádně propracujeme (musí praskat ) a necháme kynout. Po vykynutí znova propracujeme a opět necháme 1/2 hodiny kynout. Upleteme housky, potřeme, posypeme a dáme na plech, kde je necháme vydýchat 1/4 hodiny. Pečeme v teplé troubě a během pečení potíráme teplou vodou.

Pekla Andy2

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

15 komentářů: (2441) Housky z Nezdic

  1. lakysa22 napsal:

    Taková česrtvá houstiçka poránu…vypadá to hezky!😋 Ty jsi tu nová, vid? Že voni Ti neřekli, že je tady takovej hezkej zvyk poslat mi z každýho pečení, nebo vaření kousek?? Tak příště se budu těšit..😋

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jsou krásně zlaté 👍👍👍 Jen ta šlehna mne tam zaráží, vydrží čerstvé i do druhého dne?

  3. a.rena napsal:

    Tak ty bych si dala. Ještě teplé bez ničeho a trochu vychladlé jen s máslem. 👍

  4. Iva Janovská napsal:

    Já bych si je, po lokty v cukroví, dala s čímkoli slaným, třeba utopenci nebo tláčou s cibulí. Asi to bylo vyšinutí z větné vazby, ale to je těmi lokty :-).

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..