(2958) Banánový dort Havana

4 vejce
4 lžíce oleje
4 lžíce cukru krupice
4 lžíce vařící vody
¾ hrnku (čajového) polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
4 banány
rybízová marmeláda
lehký krém nebo pařížská šlehačka

krém: 2 x kakaový pudink (uvařený ve 500 ml mléka s cukrem) po vychladnutí vyšlehat s 150 g másla a 100 ml šlehačky.

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu a olej, poté vmícháme polohrubou mouku, do které jsme přimíchali kakao a prášek do pečiva.

Pečeme v klasické dortové formě asi 15 – 20 minut, kontrolujeme špejlí, až se těsto nelepí.
Necháme vychladnout.

Korpus potřeme rybízovou marmeládou, naneseme asi 1 cm vrstvu krému, do kterého položíme plátky banánu.
Převrstvíme další slabou vrstvou krému. Na vrchu zdobíme buď pařížskou šlehačkou nebo opět krémem. Dozdobíme banánem.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2958) Banánový dort Havana

  1. Vera M. napsal:

    Tento dortík se musí okamžitě spapat . Banány jsou výborné a děti je milují . Ale rychle na vzduchu hnědnou . Dávám je raději jen dovnitř ( tam jsou taky citlivé ) a nahoru nějaké jiné ovoce nebo nic . Jen krém a postrouhanou čokoládu .
    Takže žádná příprava dopředu , to se někdy časově nehodí

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Kdyz kousky bananu omocis v pruhledne zelatine, vydrzi.

  3. Francizska napsal:

    Co je opat krém. To neznám. Moje chyba. Ostatně, jak sladké nemusím, mezery mám velké.
    Občas zákusek, ale to jen výjimečně.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..