Rozmíchejte povidla s rumem tak, aby šla potřít na rozválené listové těsto, žádná tenká vrstva povidel, důkladně, ale ne moc. prostě akorát, zasypte to tenoučkými mandlovými lupínky a sviňte do ruličky, na koncích zaškrťte tak, aby povidla nevytekla…potřete mašlovačkou namočenou ve vodě a dejte do horké trouby upéct… i to je obrovská dobrota a krájené roládičky – šnečkové,jsou moooc dobré….
Do komentářů přidala Sharka68.
A nemělo by se to po vytažení z trouby potřít rumem? Aby zkřehla kůrka a nebylo to moc suchý… A taky proti bakteriím…
Pravdu díš Luci… lidi už začínají zapomínat na řádnou desinfekci 😉😂
můžeš,máslem s rumem…já to nedělám, hodně rumiku je uvnitř….
Taky bych myslela potřít ještě rumem, nemůže být na škodu. Ale o takové roládě slyším prvně, ale za vyzkoušení to stojí. 🙂
Rodinný Univerzální Mazání se dá použít všude – jen ne s Mírou🤣
Prubnout bych to mohla – jen s jiným, na závin vhodným, těstem. Ale pokud by někdo z listového tvořil, kouskem na ochutnání nepohrdnu 😉😋😎
Ja delala listovy s povidlim a mandlema kdyz Kuba jeste chodil do skoly. Miloval to a bylo to rychly. Klidne to zkus.
Dobré to je, ale bez rumu. Ten mi opravdu nevoní, takže ho nedávám nikam. Když musím někam dát alkohol, tak nějaký nearomatický.