2 balíčky (větší) máslových sušenek
½ hrnku mléka nebo lépe šlehačky
2 lžíce kakaa
1,5 tvarohu (ve staniolu)
3 lžíce cukru moučka
2 vanilkové cukry
(kokos)
Sušenky nadrtíme (umeleme, nastrouháme) najemno.
Přilijeme mléko a propracujeme na hladké těsto.
V chladu necháme asi 15 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň:
1,5 tvarohu (ve staniolu)
3 lžíce cukru moučka
2 vanilkové cukry
(kokos)
Vše důkladně promícháme. Můžeme vyšlehat metlou nebo mixérem.
Těsto rozválíme na potravinářské folii (vložíme mezi dvě folie) na sílu cca 0,5 – 1 cm.
Potřeme tvarohem a opatrně stočíme do rolády. Zabalíme do folie a necháme cca hodinu odpočinout v chladu.
A podáváme.
Pozn.: krájet opravdu ostrým nožem, nebo lépe rybářským vlascem.
Pozn.: tahle roláda nabízí velké množství variací, kakaová, světlá, s krémem, s ovocem (marmeládou) ap…
Podle videa připravila Jana Macůrková
A nešlo by přidat nějaký ztužovadlo? Se bojím, že to nebude držet..
Drží, jak vidíš, a je dobrá,jen taková nezvykle hutná. Samozřejmě je to jiný typ těstsa než klasické piškotové. pokud nedáš ten tvaroh, tak vydrží až do vánoc, u nás nevydržela….
Ze dvou balíčků máslových sušenek se mi to zdá hodně velký kus rolády.😉
Jen teda nevím, i bez té náplně ….. je v tom šlehačka nebo mléko, to nemůže vydržet, si myslím
To není na delší dobu, není to cukroví. Vydrží jedině v tom mrazáku.
A to fakt dáváš do mrazáku?
Ano ale málokdy jáí je tolik, aby do toho mrazáku bylo codát 😉😉😉
Já jsem se v tom úplně ztratila . Co se teda dává do mrazáku ? Aby to vydrželo v kondici 🙏.
Ta roláda, o ničem jiném se tu celou dobu nemluví….
Holt to zbaští dřív,takže do mrazáku už nic nemají….