(2447) Vegetariánské lasagne

1/2 dýně Hokaidó nebo máslová
5 rajčat, 2 červené papriky
12 plátků lasagní
oblíbené koření
plátkový sýr (Gouda)
½ l mléko
3 lžíce hladká mouka
120 g máslo
4 lžíce oleje
sůl
Z másla, hladké mouky a mléka si připravíme bešamel, který lehce osolíme.
Na dno zapékací nádoby (já pekla v remosce, celkem 4 porce) nalijeme asi ½ cm vrstvu bešamelu.
Na bešamel položíme první vrstvu lasagní. Poté nasypeme směs: na malé kousky nakrájenou dýni, rajčata a papriku. Lehce okořeníme a urovnáme tak, aby plocha byla co nejrovnější.
Překryjeme sýrem, na který natřeme opět slabou vrstvu bešamelu. A vše ještě 2x opakujeme.
Poslední vrstva je pouze sýr.
A pečeme, dokud lasagně nejsou měkké a po celé kuchyni nevoní.
Může se také stát, že se do kuchyně jako u nás nedostanete, protože ve dveřích bude stát a slintat pes, že jo, Kešu?

Dobrou chuť přeje Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2447) Vegetariánské lasagne

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    V první chvíli jsem myslela, že je to mrkev. Na řezu to vypadá hezky…

  2. BOYE napsal:

    Jana, přestože solí málo, si posteskla, že celý výtvor byl i na ní málo slaný a napadlo ji naložit tykev předem do slané vody. Já bych to řešila možná tím, že bych do zeleniny přimíchala trochu strouhaného slaného sýra. Fetu, balkán…
    A určitě bych bešamel pošimrala muškátovým oříškem. 🙂
    Jako nemasožravčí jídlo se to u nás určitě chytí. S dýní jsme těstoviny nikdy nezapékali/y.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..