(2450) Valašský měsíček

Na pečené těsto:
210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
140 g másla nebo tuku
20 g kakaa
40 g mletých oloupaných
mandlí

Na nepečené těsto:
250 g moučkového cukru
100 g sušeného mléka
200 g loupaných mletých
mandlí
100–140 g mletých piškotů
2 lžíce citronové šťávy
120 g másla
rum podle chuti

Na dokončení:
rybízovou marmeládu
bílou a tmavou čokoládovou polevu

Ze všech surovin vypracujeme těsto. Necháme v  chladu odpočinout. Vyválíme a  vykrajujeme měsíčky, které klademe na  plech vyložený pečicím papírem, a upečeme.

Připravíme si nepečené těsto z  uvedených surovin. Přes mikroten vyválíme a  vykrajujeme
stejné tvary – půlměsíčky.
Upečený měsíček potřeme marmeládou a  přilepíme měsíček z  nepečeného těsta. Nechá-me do  druhého dne zaschnout a  pak namáčíme do bílé a stříkáme tmavou polevou – já jsem je stříkala  rovnou tmavou čokoládou.

Pozn: téměř bezodpadové a je toho strašně moc.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2450) Valašský měsíček

  1. Inka napsal:

    Jestli mohu malé zlepšení – moje panímáma peče Bimbovi takové ty rumové měsíčky, Udělá to na plech a po vychladnutí skleničkou vykrajuje půlměsíce. S tímhle by to asi taky šlo, jen by bylo trošku těch okrojků

  2. lakysa22 napsal:

    Já měla za to, že 7 – 14 – 21 je linecké, ve staré i nové kuchatce to tak mám..no, třeba jsem se překoukla, to víš, starà osoba…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..