(2948) Telecí saltimbocca VZK 2075

„Na tenko rozklepaný plátek telecí kotlety se osolí, opepří a sroluje do válečku spolu s listy šalvěje a pršutem nebo parmskou šunkou. Balíček se sepne párátkem a marinuje v bílém víně a olivovém oleji, pak se obalí v mouce a narychlo opeče na másle nebo na oleji. Hotová saltimbocca se podává s rýží, bramborami nebo těstovinami, plátky citrónu a rajčat a zpravidla se přelévá omáčkou, která se připraví tak, že se do výpeku přidá hovězí vývar, dezertní víno a kapary.“
Připsala Úsměvka.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2948) Telecí saltimbocca VZK 2075

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    To je trošku Babica, řekla bych – saltimbocca je z telecí svíčkový a neroluje se. Má se nakrájet na plátky, na každý kousek položit plátek parmské šunky a lístek šalvěje a naplacato spíchnout párátkem, jako když to chcete přišpendlit.

  2. lakysa22 napsal:

    Šušpendliky bych měla, vývar taky, jen to telcecí jsem už dlouho neviděla.

  3. Vera M. napsal:

    A šalvějový lísteček ? Ten když nemáš , tak ti ani šušpendlíky nepomohou 😭.
    Taky znám naplacato. Tahle varianta je něco nového

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..