(2945) Salát z lilků a máslové dýně

1 větší lilek
kus máslové dýně
5 – 6 stroužků česneku
bílý jogurrt
olej
sůl
pepř
petrželka

Lilek i dýni oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky.
Osolíme a necháme chvilku odpočívat.
Česnek nakrájíme na plátečky.
Na oleji všechnu zeleninu osmažíme asi 10 minut, aby zůstala pevná, ale česnek krásně voněl. Necháme vychladnout a přidáme jogurt, pepř a případně dosolíme.
Dozdobíme petrželkou a podáváme řádně vychlazené a s bílým chlebem.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (2945) Salát z lilků a máslové dýně

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..