(2455) Retro čokoláda do formiček

25 dkg Ceres, Iva (Omega)
15 dkg cukr ml.
10 dkg mléko sušené
5 dkg kakao
5 dkg vanilka, ořechy, mandle
Vodní lázeň, všechno rozpustit a hodně dobře promíchat. Nalít opatrně do formiček a pak vychladit ve sněhu, což je zatím letos problém.

Pozn: já zkusila je malé množství bez ořechů a mandlí, dala jsem asi trochu víc mléka a tak je spíše mléčná. Vím, že někdo dělával ještě u nás v Nymburce zcela bez mléka a potom ji děti balily do kousků staniolu..
A nalila jsem ji do formiček silikonových.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Pečeme cukroví. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (2455) Retro čokoláda do formiček

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Se omlouvám, ale toto jsem nesnášela už jako dítě …….

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    To je moc komplikovany, nas recept je jen tuk, cukr, kakao. Loni jsem ji delala pro mamu, chytla ji nostalgie.

  3. Ivana napsal:

    Dělám každý rok a před nalitím dám do formiček buď madli nebo oříšek.

  4. lakysa22 napsal:

    Kdysi se to dělalo hodně a furt je to lepší, než některé z obchodu.. loni jsem koupila nějaké drobné na Mikulajdu a po ochutnání jednoho kousku jsem to děckám ani nedala. Že bych letos pár kousků zkusila??

  5. Inka napsal:

    Maminka ji také dělávala a nechávala ztuhnout za oknem. No, asi jsem něco i snědla, ale rozmazlená Lidkou od babičky, jsem to nijak neoblibovala

  6. BOYE napsal:

    U nás doma se to nedělalo a jako dítě si pamatuju, že mi to děsně chutnalo u cizích. Trochu to připomínalo ledovou čokoládu. Protože mám odpor ke ztuženým tukům, přemejšlim, jestli by to šlo z kokosového. Ovšem pak je to výhradně na lednici a po vytažení hned sníst… 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..