50 cukr moučka
150 máslo
1 bílek
150 g lískové (vlašské) ořechy
150 g loupané mandle
čokoládová poleva, kokos
Mandle a lískové (vlašské) ořechy nastrouháme a spolu s máslem, bílkem a cukrem ní tvoříme kuličky, které protáhneme dopředu a vytvoříme tak tělíčko ježka.
Dáme do ledničky nebo do velmi studené místnosti vychladit (můžeme na hodinu vložit i do mrazáku).
Čokoládovou polevou nebo nad vodní lázní rozpuštěnou čokoládou obarvíme zadní část ježky a hned posypeme kokosem (někdo používá čokoládovou rýži – zdobení, které se dá koupit).
Špejlí poté dokreslíme oči a špičku čumáku.
Tvořila Jana Macůrková
Pošlu snaše, ať zabaví děcka. Kdyby by tu byly, už by plácaly…
Jo, tohle je ta pravá práce pro vnoučata…A mohou zkoušet spoustu dalších blbinek. Když tomu přidělají ocásek, a ještě trochu víc protáhnou čumák, mají krásné myšky….Fantazii se meze nekkladou.
Jaj, to jsem již kdysi dávno dělala. Netuším, zda to byly stejné poměry, ale dětem to udělalo radost 👍
Škoda, že už nemám ty správně malý děti. Ale pokud mě opustí pud sebezáchovy, mohla bych uspořádat den „pečení“ pro chlapy mňuky…