šunka
cibule
tatarka
(majolka, petrželka)
Recept jsem okopírovala z Facebooku, autorka komentáře tam píše:
Je to pecka a za 2-3 minutky hotový – na 2 veky 1/2 kg šunky 2 cibule a střední tatarku my máme rádi Lídl a nebo Hellmans, ale z té tak 2/3. Samozřejmě všechno na jemno nakrájet a zamíchat. Nedochucovat, je to akorát. Milujeme vajíčkové, takže púlka vejce a na to ještě zakápnout majolkou.
A já jí dávám za pravdu, zmizely jako první… já jen dozdobila troškou petrželky.
Jana Macůrková
Recept nejsem schopná ohodnotit, musela bych ochutnat.
Jen mne překvapuje ten čas, dvě minuty. Pokrajet cibulku. I kdyby to byla šalotka, musela bych nechat trochu vypotit.
Půl kila šunky nakrájet nadrobno za dvě minuty? To fakt nedám.
Vím, že to není tvůj recept. Jen bych asi potřebovala doplnit.
Jak dlouho jsi připravovala?
Jestli nemsyslela za 2 minutky sežpapaný, to bych věřila🤣
Ne sice dvě minuty, ale maximálně pět. Nakrájet jednu velkou cibuli, šunka byla narovnaná plátky na sobě, takže se krájela rychle. A víš co? Jeslti máš na řešení jen takovéhle blbiny, tak ti závidím….
Já mám tady mírný problém s cibulkou . Přestože já i celičká rodina včetně dětí syrovou cibuli milujeme , tohle množství je asi moc …
To neplácám jen tak, teď jsme připravovaly s dcerou pro rodinu dost pohoštění , tak i cibule proběhla , většinou červená – a vyvážené to muselo být
Kdybych do toho nastrouhala vařený brambor, prošlo by to. Takhle samotné tyto 3 suroviny by jsme nezvládli ani jeden. Ale vypadá to hezky.
A jak tam píšu, já tomu taky trochu nedůvěřovala (proto jsem to zkusila) a byly fakt zajímavý a zmizely jako první.
Zdenda CL to má pěkný, Jana taky, ale mě děsí ta syrová cibule, je nadýmavá, to byla asi v tomhle množství byla veselá noc. Takže za mě spařit – čili by se mi příprava drobet natáhla. A prefabrikovanou tatarku vůbec nekupuju, tak s majolkou. Květo, s tou bramborou dobrej nápad, taky by to na chlebíčkách líp drželo.
Helo, ona se do tohodle spařuje běžně (ale spoustě lidí se nechce čekat, ony se pak ty časy přípravy prodlužují…. a spařuje se proto, aby spolu hosté vydrželi a pak, po spařený se neprdí….ale veselou noc bych měla po tom množství majolky…
Franci, ten čas mne taky dostal…tak ten čas budeme brát orientačně 😉
Jen jednou jsem do br. salátu zkusila dát spařenou cibuli místo syrové, ale nebylo to ono, jakoby tam ta cibule ani nebyla.
Omlouvám se autorce, ale já bych se do tohoto dobrodružství nepustila. Jemnou delikátní chuť šunky utlouct syrovou cibulí v množství jak na tlačenku, to už ta majolka nezachrání a nezjemní. Ale sto lidí, sto chutí a někdo to tak rád… :-))
To s tebou souhlasím. Mně by to připadalo, že chroustám jen syrovou cibuli a přikusuji k tomu rohlík. A šunku bych si nechala na jindy. Nebo bych snědla jen tu šunku, tatarku ani majolku bych nevyžadovala, cibuli bych úplně vynechala. No dobře, přikousla bych rohlík. To bych si dala, páč nesnáším syrovou cibuli. 😉
Jako Květa přidala bych tam alespoň 4 brambory, trochu lehce povařené mrkve hrášku asi 2 okurky.
To by možná šlo.
Já se domnívám, že původní recept je z ruské kuchyně (už název tmu napovídá, mohu se ale mýlit). Po vyzkoušení si neumím představit, že bych tam dávala cibuli spařenou.
A co se týká nápadu jarybarky, promiň ale to už můžeš udělat rovnou salát bramborový.
No právě
Ale pořád by to bylo málo na 2 cibule . Ok , je to takový cibulový “salát”. Hodně silný teda řeknu