2 hrnky hladké mouky
2 PL cukru
1 KL prdopeče
1/2 KL sody
1/2 KL soli
Přidejte
2 hrnky kefíru nebo podmáslí
1 malou zakysanku
2 vejce
3 PL rozpuštěného másla
Nechte asi 10 min odpočívat, smažte na přepuštěném másle. Po osmažení pomašlujte máslem přepuštěným do lehce hnědé barvy, aby mělo oříškovou chuť. U nás dnes byly s borůvkami, skořicovým cukrem a šlehačkou.
Pro Bramboračku připravila: Devětapadesátka
No comment! MŇÁÁÁÁÁÁÁM
Zrovna jsem je měla k obědu, ale kynuté. Přiznám,že jsem se přežrala jako……..slušně vychovaná dáma 🙂
Zkuste někdy místo skořicovým cukrem lívance posypat mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a hojně pokapat rozpuštěným máslem. Je to výborné. 🙂
To určitě zkusím,děkuji.:-)
Já můžu jenom slintat!
Ježkovy voči, slaďoučké lívanečky, borůvky, šlehajda, mohla by být i jakákoliv marmeláda, tvaroh, snad bych letěla do kuchyně, ale v pondělí jdeme s manželem na krev, takže …až příště. Krásný pohled na ten talíř.