(2486) Kapustové karbanátky III. s vepřovým masem

½ kapusty
½ kg mletého vepřového masa
4 vejce
hladká mouka
2 hrsti strouhanky
pepř
sůl
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Přecedíme, necháme vychladnout a umeleme na masovém mlýnku (pokud máme několik planžet, tak raději na střední hrubost).
Přidáme maso, 2 vejce, sůl a pepř a důkladně propracujeme. Tvoříme kuličky, které lehce zploštíme, obalíme v mouce, vejci a strouhance a smažíme do růžova. Lze také péct v troubě na pečícím papíru potřeném olejem.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2486) Kapustové karbanátky III. s vepřovým masem

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Přiznávám, že ač příznivec „pečených“ karbošů, kapustový radši smažený.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..