(2487) Brusinkový bramborový knedlík

400 g brambory,
200 g krupička,
1 vejce,
100 g sušené brusinky,
sůl

Uvařené brambory necháme dobře vychladnout. Nastrouháme najemno, přidáme krupičku, vejce, brusinky, sůl. Dobře promícháme a zpracujeme těsto. Vytvarujeme šišky o průměru cca 6 cm a neprodleně vaříme v páře (20 až 25 minut) nebo v osolené vodě cca 20 minut. Já vařila m mikrotenovém sáčku asi 20 minut.
Knedlík byl použit k vepřové pečeni, výborný byl i k divočákovi.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2487) Brusinkový bramborový knedlík

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..