Do dortové formy, nebo zapékací misky vymazané dobrým tukem (máslo, nebo sádlo – podle druhu náplně) vyskládám kolečka brambor stejně jako piškoty na nepečené dorty. Do takto vzniklé misky nakladu, co je potřeba. Zeleninu čerstvou, mraženou…jen ne zkaženou… poslední porci pečeného masa, kousky uzeniny, klobásy… jeden druh, směsku, ryby, savce, kořeny, květy šťopky, plody… vejce, sýry – zrající i „s díry“. No, a když je naplněno, šoupnu do trouby. Košťáloviny dostávají muškátový květ a kmín, ostatní zelenina podle nálady a doplňků.
Připsala BOYE.
Asi umím jen lakomý žáby. 🤣
Tomu říkám nápad! Brambory se najdou vždycky a když trochu vysmýčím ledničku, bude i zelenina, všeliké zbytky uzenin, ba i ty sýry „s díry“ a již uzrálé zrající se objeví
a pekáček bude plný do vrchu. Až se při pečení všechny ty chutě propojí, bude to lahoda. Trochu mi to připomíná irský guláš Tří mužů ve člunu, jen Montmorency mi nepřinese
zakousnutou vodní myš. 🙂
Boyko, díky, do toho jdu bez průtahů. 🙂
🤣
To bude bašta! Akorát, že jen pro mně, a já se ještě nenaučila dělat malé porce. Jak je to dobrý, je tohoi moc, a pak to mám na tři dny..ale neva😋
Saši, tohohle se dost těžko udělá malá porce. Jakmile je víc druhů, množství narůstá. Často dělám k večeři zeleninové pánve – bez brambor. Zkusím i mísu k obědu😋😎
Právě dnes se chystám něco podobného spáchat. Brambory mám už trochu předvařené, osmažím cibulku, na ní žampiony a protože jich není moc, přidám ještě cuketu. Původní recept měl byt se sušenými houbami. Do zapékací misky dám vrstvu brambor, na to cibulku se žampiony a celé to posypu nivou. Můžou se udělat 2 až 3 vrstvy. Celé se to zaleje smetanou a dá zapéct do trouby.
👍
Dělám trošku jinou variantu , Boyka to má jako vždy fantastické .
Tu svou variantu někdy pošlu . Imelda taky wow .
Výborný nápad a bude zítra protože po čarodějnicích bude všelijakých zbytků dost.