200 g tvrdého sýra
400 g dýně nebo cukety
4 vejce
sůl, pepř
(koření podle chuti)
strouhanka
olej na smažení
Sýr a dýni (cuketu) nastrouháme na jemno. Pokud je dýně pevná, tak ji hned smícháme se sýrem, pokud je šťavnatější, tak ji přes plátno nejprve zbavíme části vody.
Směs osolíme, opepříme, okořeníme, přidáme vejce a strouhanku, tak aby vznikla pevnější hmota.
Rozdělíme na menší dílky, vytvarujeme do tvaru karbanátků, obalíme ještě jednou ve strouhance a smažíme na oleji do červena.
Příloha: Bramborová kaše, zeleninový salát.
Připravila Jana Macůrková
Kruci, neslo mi prihlasit z mobilu. Ja to pred tim odkapavanim nejdriv prosolim, pusti vic vody, a pak vyzdimu. A prosim te, napsalas „obalíme ještě jednou ve strouhance“ … Jak „jeste jednou“? Moje vege kamaradka se techhle syrovo-neco placek dozaduje vzdycky pri navsteve.
Dobré to bude, bramborová kaše k tomu a salát. 🙂
Jsem v tomto případku hrozná, ale holanďák musí být s mletým masem. Jen chápu, že ne každý to maso jí. 😉
Já taky klasiku. Mám to ráda a dcera miluje.