smíchám maso se šálkem studené vody a hned osolit. Se šlehačkou zkusím. Plát posypu drobně nakrájenou cibulkou a opepřím, vyložím slabě nakrájenou anglickou slaninou, na ni kvalitní slabé párky, vejce natvrdo na šestinky, kyselé okurky a naloženou červenou papriku. Když mám, ještě po délce rozkrojím pórek (podle mohutnosti na půl a čtvrtinu) a dám ho po celé délce rolády.
Zamotám, uhladím a nahoru na ta hovádka dám zbytek plátkové anglické. Boženka Fialová
Asi umím jen lakomý žáby. 🤣
Nejdřív upozorňuji, že se jedná o mleté maso, aby to nikdo nemusel shánět u původního receptu. Zkusila jsem místo vody dát šlehačku, jak v receptu uváděla Úsměvka, je to lepší. 🙂 A když ještě vmícháte lžíci škrobové moučky a necháte uležet do druhého dne,
nemá to chybičku. To mám od Jany 59. Náplň záleží na fantazii a momentálním stavu surovin v ledničce, ale ať dovnitř utopíte celkem cokoliv, výsledek je vždycky výborný.
Ještě připomenu Jarybarčin tip naplnit roládu podušenými houbami s vejci, můžu jen doporučit.
Náplň dàvám strejnou, se šelhajdou a škrobem zkusím. Dnes byly zapčečené brambory podle Úsměvky…nezbylo nic! Zítra bude dieta, abych nepraskla..
Fotky u VZK jsou pouze orientační a ilustrační, měla jsem bůček, byl vyfocený a použitý. A poté upečený a sežpapaný….
Dík za připomenutí.Bude.
To je krásný recept
To je důsledek toho , že nestíháme dobroty připravovat.
Do důsledku 🐸🤣. A je to teda princmetálový recept
Takze 2307. 😉
Moje odpověď na muj příspěvek měla být odpověď tobě
Ano, nějak jsem víc těch receptů z mletého masa sežmoulala na jednu hromadu, ať je možnost volby. 🙂
Ten bůček je ale překrásný . Moje mamka nakrájela plátky . Česnek , kmín . A vypekla úplně do červena. Cibulový výpek nám namazala na chleba . V létě s rajčátky , v zimě s okurkou . ( Asi u řezníka stejně nic jiného nebylo . Tak i sekaná byla často . Karboše , plněné papriky . Milovali jsme všechno . Mňam )
My ho měli dnsk k obědu, teda klici, já ne, mám zánět močových cest a nemám na nic ct- Antibiotika a hodně pít.
Věruško,moje mamka taky nakrájela plátky,posolila,pokmínovala,ale do každého zabalila kysané syrové zelí a dala péci.To je taky moc dobré.protože ten tenkrát tlustý bůček se pěkně vypekl,spojil s tím zelím a byla mňamka….
Roládka určitě stojí za vyzkoušení. Dobré je, že je z mletého masa, můj děda nemá zuby/ teda má, ale v hrnku/ a na všechno maso brble, že nemůže pokousat. Toto snad zvládne. Šlehačka je dobrý nápad a škrobová moučka taky. Pěkně se to spojí. Určitě vyzkouším. 🙂
Ten zánět ti nezavidim,pry to docela bolí,tak se brzy uzdrav…🌺
Rolády z mletého masa jsem dělala 3 z jednoho kila o malém průměru. Recept č 102. Záměrně, dají se použít jako jednohubky při oslavách, nebo na silvestra.